Iată cum poți prepara în cel mai scurt timp aperitive delicioase pentru masa de Paște!
Aperitive pentru masa de Paște: Rulouri de șuncă asortate
INGREDIENTE
- 200 g şuncă de Praga
- 3 ouă
- 1 lingură boia dulce
- 1 legătură ceapă verde
- 2 cutii cremă de brânză
- unt
MOD DE PREPARARE
- Tăiați feliile de şuncă astfel încât să obțineți două părți egale şi ungeți fiecare bucată cu unt.
- Pe jumătate din feliile de șuncă puneți fâşii de omletă. Acestea trebuie să fie egale cu feliile de şuncă ca lățime, ca să se formeze rulouri aspectoase, pe care le veți fixa cu scobitori.
- Ceapa verde trebuie tocată mărunt şi amestecată cu toată cantitatea de cremă de brânză. Ungeți feliile de şuncă rămase cu amestecul obținut anterior și astfel se vor forma rulourile, pe care le veți fixa cu scobitori.
Citeste si: Tradiții de Paște în România. De ce e bine să porți haine noi?
Aperitive pentru masa de Paște: Ciuperci umplute Quatro Formaggi
INGREDIENTE
- 450 g ciuperci
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- brânzeturi: 50 g telemea, 50 g cheddar, 50 g cremă de brânză, 50 g parmezan
- 1 ou
- sare și piper
- boia
MOD DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul.
Spălați ciupercile și îndepărtați codițele. Puneți la călit aproximativ 3-4 minute codițele tocate și adăugați ceapă tocată și usturoi pisat. Asezonați amestecul cu sare și piper.
Combinați apoi brânzeturile cu oul bătut (mai puțin parmezanul).
Umpleți ciupercile cu amestecul din tigaie și adăugați deasupra amestecul de brânzeturi.
Presărați parmezan și boia, după gust.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Băgați ciupercuțele la cuptor timp de 17-20 de minute.
Puteți presăra pe deasupra pătrunjel tocat sau mărar.
Citeste si: 5 idei originale pentru vopsit ouă de Paște
Aperitive pentru masa de Paște: Ou ă umplute cu brânză de oi
INGREDIENTE
- 6 ouă
- 30 g unt
- 70 g brânză de oi
- 2 lingurite muştar
- sare
- piper alb
- boia de ardei
- pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE
- Puneți ouăle la fiert cu puţină sare timp de aproximativ 8 – 10 minute, apoi scurgeți apa caldă şi transferați ouăle în apă rece timp de 1 minut.
- Scoateți gălbenuşurile şi pisați-le cu furculiţa. Amestecați cu untul bătut spumă în prealabil, apoi adăugați muştar şi brânză rasă. Condimentați cu sare, piper și boia de ardei, după gust.
- Compoziţia trebuie așezată într-un cornet. Umpleți albuşurile şi ornați cu pătrunjel verde.
Aperitive pentru masa de Paște: Brânzeturi sau Mezeluri
Platourile de brânzeturi sau mezeluri bine aranjate vă scapă de griji în cel mai scurt timp! Nu este nevoie de niciun fel de preparare. În doar 5 minute, un platou imens cu brânzeturi sau mezeluri gata să fie savurate va fi pregătit pentru masa de Paște!