Pozițiile greșite ale copilului în mediul intrauterin. Implicații, riscuri și opțiuni pentru gestionarea pozițiilor greșite în mediul intrauterin!

Pozițiile greșite ale copilului în mediul intrauterin. Implicații, riscuri și opțiuni pentru gestionarea pozițiilor greșite în mediul intrauterin!
Pozițiile greșite ale copilului în mediul intrauterin

Înainte de începerea travaliului, majoritatea bebelușilor stau într-o poziție care le permite să iasă din canalul de naștere cu capul înainte. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Dr. Elena Căciulan, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV, despre pozițiile greșite ale copilului în mediul intrauterin. Iată mai jos tot ceea ce trebuie să știi despre fătul tău.

Citește și: Cum trebuie să se joace mamele cu cei mici? Sistemul de recompense trebuie să fie prezent

Pozițiile greșite ale copilului în mediul intrauterin

1. Poziția podalică 

Pozițiile greșite ale copilului în mediul intrauterin[Sursa foto: freepik]

2. Poziția transversală 

Pe măsură ce se apropie de sfârșitul vieții intrauterine, fătul poate ajunge la dimensiuni de aproximativ 45-55 de centimetri și adoptă o poziție maximă de flexie, având coloana vertebrală bine rotunjită.

„În burtica copiii sunt într-o lume cu totul și cu totul aparte, trăiesc în mediu lichid, trăiesc într-o poziție de flexie maximă pentru ca uterul are 30 de cm, iar bebelușul spre finalul vieții intrauterine poate să ajungă la 45-50 de cm și atunci el are o poziție de

maximă flexie cu o rotunjire a coloanei vertebrale și cu o flexie maximă a piciorușelor și a mânuțelor și așa va veni el în viata reala. Venirea pe lume naturală a copilului este importantă pentru ca el face o mișcare de rotire și vine cu flora microbiană a mamei”, a menționat medicul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

3. Poziția oblică

Pozițiile greșite ale copilului în mediul intrauterin[Sursa foto: freepik]

Osteopatia pediatrică este o formă de terapie manuală utilizată în tratamentul copiilor, inclusiv a nou-născuților și a sugarilor. Osteopatii sunt specialiști în domeniul osteopatiei și aplică tehnici manuale delicate pentru a evalua și trata tulburările funcționale ale sistemului musculoscheletal, nervos și visceral.

„Dacă bebelușul își schimba poziția îl putem aduce pe acesta înapoi în poziția normală, există osteopați care sunt specializați pentru nașterea copilului și merg și fac un reflex care se numește reflexul galan, el cu mâinile lui magice ajunge la nivelul musculaturii paravertebrale a

bebelușului prin musculatura mamei și reușește să-l întoarcă și să aibă loc o naștere naturală, dar la noi în țară nu știu să existe astfel de osteopați pentru ca trebuie să faci o școală specială, o facultate în sensul acesta, dar există.”,
a mai spus specialistul.

Torticollis, cunoscut și sub denumirea de "torticolis congenital" sau "toracele înclinat", este o afecțiune în care capul copilului este înclinat într-o parte și rotit în cealaltă parte.

Această poziție neobișnuită a capului poate fi cauzată de contractarea sau încrucișarea mușchilor gâtului, ceea ce duce la o limitare a mișcării normale a capului și a gâtului.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

„Din cauza poziției bebelușii pot dezvolta anumite deficiențe care se pot corecta. Una dintre ele ar fi torticolis. Torticolis înseamnă o scurtare a mușchiului sternocleidomastoidian și înseamnă înclinare într-o parte și rotare în partea opusă. Dacă facem greșeala încă de la naștere să punem copilul culcat pe spate o să vedem că el va duce mânuțele în lateral și capul într-o parte, exact cum stătea intrauterin pentru că el iubește poziția asta si este poziția pe care el o cunoaște.

Părinții trebuie să grijă deoarece mâna spre care stă copilul îndreptat cu capul, aceea va fi mâna dominantă”, a adăugat medicul.

Pozițiile fătului pot varia pe parcursul sarcinii și chiar în timpul travaliului

Pozițiile greșite ale copilului în mediul intrauterin[Sursa foto: freepik]

Specialistul a mai spus că acest lucru se poate îndrepta prin kinetoterapie și dacă torticolisul este pe partea stângă, începe să se facă streaching-ul și se poate roti capul copilului spre partea stângă.

„Acest lucru se poate îndrepta prin kinetoterapie. Dacă torticolisul este pe partea stângă, începem sa facem stretching, putem sa rotim capul copilului spre partea stângă, putem să-l culcam pe partea stângă, putem să-l ținem în brațe și să-i îndreptăm capul către partea stângă sau să-l punem pe burtică cu capul către stânga. Dacă am un torticolis, de obicei am o poziție deformată a corpului, o formă de virgulă. Picioarele se pot duce spre exterior, iar pentru asta se recomandă masaj la nivelul piciorului pentru ca vreau ca mersul copilului sa fie unul corect. Dacă picioarele sunt îndreptate spre interior, acest lucru trebuie îndreptat foarte repede pentru că copilul își poate schimba întreaga formă a corpului și poate cădea cu ușurință sau chiar sa nu poată merge. Acest lucru se poate trata cu masaj sau kinetoterapie”, a mai mărturisit doctorul.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce trebuie să faci pentru a avea o imunitate bună a organismului

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies