Practici acelasi tip de antrenament de foarte mult timp? Este timpul sa il schimbi

Practici acelasi tip de antrenament de foarte mult timp? Este timpul sa il schimbi
Practici acelasi tip de antrenament de foarte mult timp? Este timpul sa il schimbi

Exercitiile fizice accelereaza metabolismul, intaresc sistemul imunitar si imbunatatesc starea de spirit. Daca faci aceleasi tipuri de exercitii pentru un timp indelungat, s-ar putea ca acestea sa nu mai aiba efectele scontate.

Iti amintesti cum a fost prima oara cand ai inceput un anume tip de activitate fizica? Dureri musculare, efortul de a termina seturile de exercitii si oboseala. Organismul incerca sa se obisnuiasca cu noul stil de viata.

Daca simti ca in timpul antrenamentului efortul este minim iar efectele nu mai sunt cele cu care erai obisnuita, este timpul sa iti schimbi tipul de antrenament cu unul care iti va oferi noi provocari.

Fiecare dintre persoanele care fac sport in mod constant ar trebuie sa obtina in timp flexibilitate, rezistenta si forta.

Flexibilitatea se obtine in urma exercitiilor de stretching care au o serie de beneficii. Te elibereaza de stres, iti imbunatatesc mobilitatea si ajuta circulatia.

Exercitiile cardio te ajuta sa ai rezistenta, o inima mai sanatoasa si un sistem circulator care functioneaza mai bine.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Exercitiile de forta facute cu greutati si aparate de fitness imbunatatesc tonusul muscular, intaresc oasele si iti dau energie.

Avand in vedere de beneficiile acestor tipuri de exercitii combinate, ar trebui sa pui in aplicare un plan care sa le acopere pe toate.

Incearca sa iti dai seama ce anume iti lipseste.

Daca mergi in fiecare zi la sala si lucrezi cu greutati, incearca sa te inscrii si la cursuri de yoga si sa faci plimbari cu bicicleta in parc. Daca iti place sa mergi la aerobic, rezerva-ti anumite zile pentru stretching si greutati.

Poti alege o serie de tipuri de exercitii fizice din fiecare grupa. Variaza aparatele la care lucrezi precum si greutatile cu care faci miscare. In ceea ce priveste antrenamentul cardio combina jogging-ul cu ciclismul folosindu-te de bicileta eliptica.

Rezultatele vor fi vizibile chiar daca faci sport de ani de zile.

 

Sursa en.amerikanki.com



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies