Prajitura "7 lei" este un desert delicios si se face foarte repede! Gustul te duce cu gandul la copilarie.
Prăjitura "7 lei". Ingrediente:
Pentru aluat:
150 ml ulei
1 pahar de zahar
1 lingurita de bicarbonat de sodiu (stinsa intr-o lingurita de otet)
1/2 pahar apa minerala
pana la 500 gr faina
Pentru umplutura:
1 kg mere
180 gr zahar tos
putina scortisoara (o lingurita sau chiar mai mult)
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: NUCI UMPLUTE: Cea mai bună reţetă de prăjiturele de la bunica
Citeste si: Minciunele pufoase, delicioase şi uşor de făcut
Citeste si: Clătite delicioase şi moi, uşor de întors – nu se lipesc de tigaie
Prăjitura "7 lei". Mod de preparare:
Umplutura:
1. Spala merele si da-le pe razatoare, cu tot cu coaja.
2. Pune zaharul si merele intr-un vas, la foc potrivit
3. Adauga scortisoara si lasa-le sa se caleasca usor.
Aluat:
4.
5. Modeleaza aluatul sub forma de bila, apoi imparte-l in doua.
6. Unge cu ulei o tava si presara faina uniform in ea.
7. Intinde o bucata de hartie de copt pe masa, presara putina faina si intinde o parte din aluat.
8. Transfera foaia de aluat in tava.
9. Intinde umplutura uniform pe foaia de aluat.
10. Trece cu sucitorul si peste a doua bucata de aluat, apoi pune-o peste umplutura.
11. Baga tava in cuptorul incins la 170-175 de grade Celsius, pentru vreo 30-35 de minute.
Serveste prajitura cu mere cu putin zahar pudra.