Prajitura "Albinita" cu foi fragede! Tot ce-ti trebuie pentru masa de Paste!

Prajitura
Prajitura "Albinita" cu foi fragede! Tot ce-ti trebuie pentru masa de Paste!

Invata sa prepari o prajitura romaneasca delicioasa. Este gata repede si iti va cuceri toti invitatii.

 

Ingrediente
Blat
400 g faina alba
1 ou
150 g zahar
30 g unt
2 linguri miere de albine (incalzita)
2,5 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat
Crema
170 g unt
1 plic vanilie
200 g zahar
250 ml lapte
2 linguri gris
1 gem de caise
Glazura
3 linguri apa
3 linguri zahar
2 linguri cacao
25 g unt
100 g ciocolata menaj
Mod de preparare
Freaca
oul cu zaharul si untul, dupa care adauga mierea, laptele si bicarbonatul. Amesteca totul pe aburi pana se ingroasa.
Ia compozitia de pe aburi si toarna faina treptat. Imparte compozitia obtinuta in 4 parti si intinde cu multa faina. Pune foile la foc iute pe dosul tavii unse cu grasime si presarata cu faina.
Pentru crema trebuie sa mixezi untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma.
Separat, fierbe laptele cu grisul si lasa-l sa se raceasca. Cand s-a racit, se amesteca cu untul.
Pentru glazura fierbe totul pe foc mic, pana se ingroasa compozitia.
Unge prima foaie cu jumatate din crema, al doilea blat cu gem, al treilea cu restul de crema, in timp ce al patrulea blat il ungi cu glazura.
sursa

Ingrediente

Blat

400 g faina alba
1 ou
150 g zahar
30 g

unt
2 linguri miere de albine (incalzita)
2,5 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat

Crema

170 g unt
1 plic vanilie
200 g zahar
250 ml lapte
2 linguri gris
1 gem de caise

Glazura

3 linguri apa
3 linguri zahar
2 linguri cacao
25 g unt
100 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Freaca oul cu zaharul si untul, dupa care adauga mierea, laptele si bicarbonatul.
Amesteca totul pe aburi pana se ingroasa.

Ia compozitia de pe aburi si toarna faina treptat. Imparte compozitia obtinuta in 4 parti si intinde cu multa faina. Pune foile la foc iute pe dosul tavii unse cu grasime si presarata cu faina.

Pentru crema trebuie sa mixezi untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat, fierbe laptele cu grisul si lasa-l sa se raceasca.
Cand s-a racit, se amesteca cu untul.

Pentru glazura fierbe totul pe foc mic, pana se ingroasa compozitia.

Unge prima foaie cu jumatate din crema, al doilea blat cu gem, al treilea cu restul de crema, in timp ce al patrulea blat il ungi cu glazura.

sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Sfârșit de an greu de descris în cuvinte pentru Mihaela Rădulescu! La doar 5 luni de când și-a înmormântat iubitul, cea care i-a dat viață, s-a stins!

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Cine era Cristina Grossu, soția fostului campion de raliuri Greg Biffle. Toata familia pilotului a murit în cumplitul accident aviatic

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies