Prajitura "betiva"! Este delicioasa si se face rapid cu ingrediente pe care le ai deja

Prajitura
Prajitura "betiva"! Este delicioasa si se face rapid cu ingrediente pe care le ai deja

Un desert delicios, simplu si perfect pe masa in familie! Se face din ingrediente simple, pe care toti le avem in camara!

INGREDIENTE

Pentru blat:
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
1 pachet praf de copt
un praf de sare
Pentru crema:
200 gr. unt
o cana de zahar
o cana nuci maruntite
100 gr. rom
1 pahar biscuiti sfaramati
2 linguri cacao

Cum se prepara

Pregatim blatul asa: Mai intai pregatim toate ingredientele.

Apoi separam in doua boluri albusurile si galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele cu un praf se sare. Peste albusuri se pun galbenusurile frecate, zaharul si faina cu praful de copt. Se amesteca bine cu mixerul. O tava se unge cu putin ulei, apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava. Tava se da la cuptor pana ce se coace bine blatul si se face testul scobitorii (circa 30 de minute, la foc potrivit).


Pregatim crema asa: Zaharul si untul se freaca bine, pana ce untul se incorporeaza in zahar. Se adauga nuca, biscuitii pisati, romul, si cacaoa. Se amesteca bine. Peste blatul racit se pune crema, intr-un strat uniform. Se lasa la frigider peste noapte, pentru ca blatul sa se inmoaie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Sursa



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies