Prăjitura Cabană se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură Cabană.
Rețetă de Prăjitură Cabană
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de ora
Citește și: Cozonac Panettone. Desertul care aduce familia împreună!
Citește și: Plăcintă cu mere rase. O altă modalitate de a prepara plăcinta tradițională!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Foi:
- 300 g zahar
- 100 g unt
- 650 g faina
- 4 linguri miere
- 5 linguri lapte
- 3 oua
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Crema:
- 3 budinci de vanilie
- 800 ml lapte
- 9 linguri zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 300 ml frișcă lichida
Glazura:
- 250 g ciocolata amăruie
- Frișcă lichida
Decor:
- fulgi de cocos
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Ouăle, zahărul, untul, mierea, laptele și bicarbonatul se amestecă într-un bol de dimensiuni mai mari și se pune tot conținutul pe aburi. Se amestecă în mod constant până când se îngroașă. Se ia vasul de pe aburi și se adaugă treptat făină. Se amestecă apoi aluatul și se scoate de pe planșeta. Pentru că aluatul este destul de lipicios, se lucrează pe planșeta care este presărată cu făină.
- Aluatul este împărțit în două părți egale. Se pun două linguri de cacao în jumătate. Două foi din jumătatea albă se întind și se coc pe dosul unei tăvi unse cu unt și tapetate cu făină. Înainte de coacere, am trasat două linii, astfel încât să rezulte două fâșii egale pentru peretele cabanutei, iar foaia din mijloc am lăsat-o puțin mai lungă. Aluatul cu cacao se împarte în 12 bile egale, din care se modelează 12 bare care se coc în același mod pe ambele părți ale tăvii.
- Praful de budincă, zahărul, vanilia și laptele se amestecă și se fierbe până se îngroașă. Se lasă să se răcească și se adaugă frișcă bătută.
- Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, tot ce trebuie să facem este să asamblam desertul. Așadar, așezăm o foaie de aluat pe o suprafață plata, apoi punem un strat de crema, așezăm 3 bare, apoi punem iar crema, apoi 2 bare, apoi crema și o bară și crema cât să se formeze acoperișul, peste care turnam ciocolată topită și presăram fulgii de cocos. Procesul se repetă și pentru restul fâșiilor, iar prăjitura se pune la frigider timp de câteva ore, pentru ca ulterior, după acest interval de timp, rețeta de astăzi să fie gata de servit!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.