Prajitura "Cafetina" - cea mai simpla prajitura cu crema de cafea!

Prajitura
Prajitura "Cafetina" - cea mai simpla prajitura cu crema de cafea!

Prajitura cu crema de cafea este o reteta delicioasa de "ceva dulce", pe care merita sa o testezi impreuna cu toata familia!

 

Ingrediente
Pentru foi
150 g miere
500 g faina
2 oua
150 g zahar
1 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de zeama de lamaie
Pentru crema
3 galbenusuri
200 g zahar
3 linguri de faina
3/4 cana cafea facuta, tare
2
pachete de unt
Mod de preparare
Pentru a prepara foile, ai nevoie ca mierea sa fie usor incalzita. Pune-o intr-un bol si adauga si ouale, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framanta bine aluatul si lasa-l sa creasca o zi.
Imparte-l apoi in cinci parti egale. Intinde fiecare parte sub forma unei foi subtiri si coace-le, pe rand, intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara.
Unge de fiecare data tava cu putin unt sau ulei.
Pentru crema, trebuie sa freci galbenusurile cu zaharul si sa adaugi apoi si cafeaua si faina. Pune amestecul pe foc si lasa-l pana cand se ingroasa, amestecand continuu.
Cand este suficient de groasa, stinge focul si adauga, treptat, untul. Amesteca bine crema pana cand se raceste.
Incepe sa montezi prajitura, umpland foile cu crema.
La sfarsit, prajitura se taie in bucatele patrate sau dreptunghiulare.
Sursa: Copilul.ro

Ingrediente

Pentru foi


150 g miere
500 g faina
2 oua
150 g zahar
1 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de zeama de lamaie

Pentru crema

3 galbenusuri
200 g zahar
3 linguri de faina
3/4 cana cafea facuta, tare
2 pachete de unt

Mod de preparare

Pentru a prepara foile, ai nevoie ca

mierea sa fie usor incalzita. Pune-o intr-un bol si adauga si ouale, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framanta bine aluatul si lasa-l sa creasca o zi.

Imparte-l apoi in cinci parti egale. Intinde fiecare parte sub forma unei foi subtiri si coace-le, pe rand, intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara. Unge de fiecare data tava cu putin unt sau ulei.

Pentru crema, trebuie sa freci galbenusurile cu zaharul si sa adaugi apoi si cafeaua si faina.
Pune amestecul pe foc si lasa-l pana cand se ingroasa, amestecand continuu.

Cand este suficient de groasa, stinge focul si adauga, treptat, untul. Amesteca bine crema pana cand se raceste.

Incepe sa montezi prajitura, umpland foile cu crema. La sfarsit, prajitura se taie in bucatele patrate sau dreptunghiulare.

Sursa: Copilul.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies