Acesta reteta de prajitura se poate prepara intr-o tava sau sub forma de tort.
Ingrediente: Foile: faina 350 g, unt (margarina) 150 g, oua 1, zahar 150 g, praf de copt 1, esenta de vanilie 1 lingurita; crema: zahar ars 100 g, faina 100 g, lapte 500 ml, zahar 200 g, unt (margarina) 200 g.
Mod de preparare: Se freaca spuma oul cu zaharul si untul, se adauga praful de copt, esenta de vanilie si faina si se amesteca bine.
Din acest aluat, se coc trei foi, separat, care se unesc intre ele cu crema, pastrandu-se o parte pentru a imbraca prajitura. Se trag niste linii cu furculita deasupra si se taie bucati lungi. Pentru prepararea cremei, faina se fierbe cu lapte, cu 100 g zahar si 100 g zahar ars. Cand se raceste, se amesteca cu untul frecat spuma.
Sursa
Ingrediente: Foile: faina 350 g, unt (margarina) 150 g, oua 1, zahar 150 g, praf de copt 1, esenta de vanilie 1 lingurita; crema: zahar ars 100 g, faina 100 g, lapte
500 ml, zahar 200 g, unt (margarina) 200 g.
Mod de preparare: Se freaca spuma oul cu zaharul si untul, se adauga praful de copt, esenta de vanilie si faina si se amesteca bine. Din acest aluat, se coc trei foi, separat, care se unesc intre ele cu crema, pastrandu-se o parte pentru a imbraca prajitura. Se trag niste linii cu furculita deasupra si se taie bucati lungi.
Pentru prepararea cremei, faina se fierbe cu lapte, cu 100 g zahar si 100 g zahar ars. Cand se raceste, se amesteca cu untul frecat spuma.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro