Află din rândurile următoare care este rețeta Gabrielei Cristea pentru prăjitura Reine de Saba.
Gabriela Cristea a pregătit pentru noaptea dintre ani una dintre cele mai delicioase rețete de prăjitură cu ciocolată. Vedeta a filmat întreg procesul și a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online.
„ Prăjitura care mie îmi place cel mai mult se numește Reine de Saba și este o prăjitură deosebită, care se coace în straturi, adică mijlocul trebuie să rămână cremos și deasupra îi mai punem și o glazură de ciocolată. O să fie o nebunie !”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.
Rețeta Gabrielei Cristea pentru prăjitura Reine de Saba
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
Conform informațiilor oferite de Gabriela Cristea, pentru a pregăti această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 de grame de unt (180 de grame pentru prăjitură și 120 de grame pentru glazură);
- 250 de grame (225 de grame pentru prăjitură și 25 de grame pentru albușuri);
- zahăr vanilat;
- esență de migdale;
- 5 ouă (gălbenușurile la blat și albușurile bătute spumă);
- 330 de grame de ciocolată neagră de menaj (180 de grame pentru blat și 150 de grame pentru glazură);
- 90 ml de alcool (coniac sau amaretto);
- 50 de grame de migdale măcinate;
- 50 de grame fulgi de migdale;
- 90 de grame de făină;
- sare.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Punem la bain-marie ciocolata să se topească încet-încet. Cântărim 50 de grame de migdale, pe care le voi pisa bine. Mie îmi place să fie mai mari, nu le vreau chiar făinoase, deși rețeta originală e cu făină de migdale. Când ciocolata s-a topit, o dăm deoparte, turnăm lichiorul amaretto și amestecăm bine și lăsăm să se odihnească. Într-un bol, spumăm untul cu zahărul vanilat și am pus și un praf de sare. Treptat, adăugăm câte un gălbenuș și amestecăm treptat până când adăugăm toate gălbenușurile și după aceea mai batem încă 4-5 minute. Peste untul bătut punem ciocolata topită. Tot aici o să punem și migdalele și amestecăm totul. Batem acum albușurile spumă cu un praf de sare și după ce se spumează mai punem 25 de grame de zahăr pudră peste, până devine o bezea delicioasă. O să unim cele două compoziții și o să batem foarte puțin pentru că nu vrem să se ducă aeratul din albușurile noastre și totdeauna cu o spatulă, nicidecum cu mixerul. Trebuie să incorporăm și 90 de grame de făină. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și o ungem cu unt bine-bine. Răsturnăm totul în tavă și o să o punem în cuptorul încins la 170 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Nu mai mult, pentru că ea trebuie să rămână moale în mijloc. O scoatem și o lăsăm la răcit complet.”
„Am topit aici 120 de grame de unt și desfac ciocolata înăuntru. O pun aici ca să se înmoaie. O să amestecăm și asta va fi glazura de deasupra. Între timp, s-a răcit prăjitura noastră, o dezlipim pe margini. Facem glazura și o turnăm pe deasupra. Prăjitura, până o servim, va sta în tavă și va rămâne la frigider la rece. Efectiv turnăm toată glazura și luăm migdalele. Facem un ornament frumos pe margine. O să meargă la frigider și o să stea acolo până diseară când o vom tăia. Aceasta este un deliciu! Poftă bună!”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.