Prajitura "Cartof", ca la mama acasa! Se face fara coacere!

Prajitura "Cartof", ca la mama acasa! Se face fara coacere!

Este foarte usor de facut, chiar si un copil o poate reusi, dar este delicioasa.

 

Avem nevoie de:
500 g biscuiti( preferabil simpli sau petit beurre), un pachet unt, 150 g zahar, cca. 2 pahare lapte sau suc tip cola, 5 linguri cacao, putina sare, o sticluta esenta de rom, 100 ml rom sau vodca, 2-3 pachetele de zahar vanilat, optional 50 g stafide sau alte fructe uscate( sau alune maruntite)
Preparare:
Transformam biscuitii in pulbere, fie cu ajutorul robotului, fie zdrobindu-i prin orice alt mijloc. Intr-o craticioara topim untul cu zaharul si lasam sa dea in fiert. Se formeaza spuma, dar nu trebuie indepartata. Adaugam 3 linguri de cacao, esenta de rom, romul sau vodca, putina sare si zaharul vanilat. Turnam peste biscuiti si amestecam bine. Adaugam fructele, daca folosim. Incalzim doar putin laptele sau sucul si incepem sa turnam câte putin peste amestecul de biscuiti. Este posibil sa ramâna din cantitatea din reteta, depinde de cât de uscati sunt biscuitii.
Continuam sa amestecam pâna obtinem o pasta deasa, care se poate modela in bulgarasi. Formam bulgari de forma unor cartofi mici( ori simple bilute) si le tavalim prin restul de pudra de cacao. Le scuturam putin, ca sa indepartam excesul de cacao si le dam la rece cel putin 2 ore inainte de servire.
Sursa

Avem nevoie de:

500 g biscuiti( preferabil simpli sau petit beurre), un pachet unt, 150 g zahar, cca. 2 pahare lapte sau suc tip cola, 5 linguri cacao, putina sare, o sticluta esenta de rom, 100 ml rom sau vodca, 2-3 pachetele de zahar vanilat, optional 50 g stafide sau alte fructe uscate( sau alune maruntite)

Preparare:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Transformam biscuitii in pulbere, fie cu ajutorul robotului, fie zdrobindu-i prin orice alt mijloc.

Intr-o craticioara topim untul cu zaharul si lasam sa dea in fiert. Se formeaza spuma, dar nu trebuie indepartata. Adaugam 3 linguri de cacao, esenta de rom, romul sau vodca, putina sare si zaharul vanilat. Turnam peste biscuiti si amestecam bine. Adaugam fructele, daca folosim. Incalzim doar putin laptele sau sucul si incepem sa turnam câte putin peste amestecul de biscuiti. Este posibil sa ramâna din cantitatea din reteta, depinde de cât de uscati sunt biscuitii. Continuam sa amestecam pâna obtinem o pasta deasa, care se poate modela in bulgarasi. Formam bulgari de forma unor cartofi mici( ori simple bilute) si le tavalim prin restul de pudra de cacao. Le scuturam putin, ca sa indepartam excesul de cacao si le dam la rece cel putin 2 ore inainte de servire.

Sursa

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei și la ce să renunțe. „Silviu a murit având cu mine o relație de dușmănie.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină