Prajitura "Ciocolatina"! Cea mai usoara si rapida reteta

Prajitura
Prajitura "Ciocolatina"! Cea mai usoara si rapida reteta

Potrivit pentru zilele de nastere sau pentru orice alts ocazie specials, acest tort de ciocolata este un deliciu atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.

Ingrediente:
Pentru blat:
- 225 g de faina alba
- 350 g zahar pudra
- 85 g de cacao
- 1½ lingurita praf de copt
- 1½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 oua
- 250 ml de lapte
- 125 ml de ulei vegetal
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 250 ml de apa fiarta

Pentru crema
- 200 g de ciocolata
- 200 ml de smantana
Mod de preparare:
1.

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge cu ulei sau cu unt topit doua forme pentru tort. Pune hartie de copt pe fundul fiecarei forme.
2. Pune toate ingredientele pentru blat, cu exceptia apei fierte, intr-un vas si amesteca, cu ajutorul unui mixer sau cu o lingura de lemn, pana obtii un amestec bine omogenizat.
3. Adauga apa fierbinte peste amestec, putin cate putin. Amestecul va fi acum foarte lichid.

4. Adauga amestecul in formele de tort si tine-l in cuptor timp de 25-35 de minute, sau pana cand partea de sus este ferma la atingere, iar daca introduci un cutit in blat acesta iese curat.
5. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet inainte de a turna crema.
6. Pentru crema, pune ciocolata si smantana intr-o cratita, deasupra unui foc mic, pana ce ciocolata se topeste.
Opreste focul si amesteca pana compozitia devina omogena si lucioasa. Las-o 1-2 ore sa se raceasca, sau pana cand este destul de groasa pentru a putea fi intinsa peste blat.
7. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata sau cu unul special, pune mai intai crema intre cele doua blaturi, dupa care le acoperi cu restul cremei de ciocolata.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies