Aceasta prajitura este simpla si se face foarte usor. Iata de ce ai nevoie.
Ingrediente: Blaturi; oua 1, apa rece 5 linguri, ulei 5 linguri, amoniac (dizolvat intr-o lingurita de otet) 1,5 lingurite, zahar pudra 100 g, faina 400-500 g; umplutura: lapte 1/2 litru, zahar 200 g, unt 1 pachet, zahar 150 g, lamaie 1 (zeama si coaja),
Mod de preparare: Se amesteca totul si se imparte in trei parti, se intinde si se coace pe spatele tavii (pentru prima foaie, se unge tava cu unt pe spate). Se freaca incet, pe plita, laptele cu zaharul si faina, se lasa sa se raceasca, se adauga untul frecat cu zaharul, se pune pe primul blat, apoi pe al doilea si al treilea. Se acopera cu prosopul si se lasa la rece pana a doua zi.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro