Azi vă prezentăm o reţetă de prăjitură, care e în mai multe culori, e delicioasă şi arată senzaţional.
INGREDIENTE PENTRU 4 FOI:
-2 ouă
-200 g zahăr
-150 g ulei
-200 ml lapte
-25 g cacao
-1 lingură oţet
-1 linguriţă bicarbonat de sodiu
-1 plic de praf de copt
-4 ml esenţă de vanilie
-4 ml esenţă de rom
-700 – 750 g făină
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:
-4 ouă
-150 g zahăr
-1,5 l lapte
-250 g făină
-200 g ciocolată
-250 g unt
-Un praf de sare
-4 ml esenţă de rom
MOD DE PREPARARE
Prepararea foilor:
amestecăm ouăle cu zahărul şi cu un praf de sare, până se topeşte zahărul, apoi adăugăm laptele, uleiul, bicarbonatul de sodiu amestecat cu oţetul, şi 100 g făină, în care punem şi praful de copt.
Amestecăm totul bine, apoi împărţim în 2 părţi egale. Într-una din părţi punem esenţa de vanilie şi aproximativ 350 g făină, iar în cealaltă parte punem esenţa de rom, cacaoua şi 300 g făină.
Frământăm separat ambele părţi şi lăsăm 15 minute să se odihnească ambele aluaturi. Împărţim în două ambele aluaturi şi întindem câte 2 foi albe şi 2 foi maro. Foile le coacem una câte una, pe spatele unei tăvi de 23 x 36 cm, timp de 3 – 4 minute, la 180 de grade.