Prajitura "Creasta imbufnata"! Se prepara simplu, din cateva ingrediente!

Prajitura "Creasta imbufnata"! Se prepara simplu, din cateva ingrediente!

Prajitura Creasta imbufnata este un desert foarte apreciat.

 

Ingrediente
Biscuiti- 150g
Miez nuca- 200g
Zahar pudra- 50g
Cacao- 40g
Margarina Rama- 180g
Zahar- 10g
Masa de castane inghetate- 250g
Esenta de rom- 5ml
Visine- 10
Lapte- 50 ml
Mod de preparare
Biscuitii se framanta cu miezul de nuca, zaharul pudra, pudra de cacao, margarina moale si laptele. Cu mainile umede se formeaza circa 25 bile, care se rostogolesc in zahar tos.
Masa de castane dezghetata se framanta impreuna cu zaharul pudra, biscuitii, margarina moale si cu putin rom.
Bilele cu biscuiti se apasa una cate una in cavitatea unui aparat mai mare de stors citrice, mai exact se apasa numai circular catre pereti, in mod asemanator cu tapetarea cu aluat a unei forme de tort.
La mijloc se pune o visina scursa, fara sambure. Cu materialul de umplutura cu castane se umple intregul gol.
Dupa aceasta (deoarece a fost dat prin zahar) se scoate prin lovituri usoare din forma. Astfel obtinem un dulce nemaipomenit, usor de preparat, creasta imbufnata, afara cu nuca, inauntru cu castane.
Sursa

Ingrediente

Biscuiti- 150g
Miez nuca- 200g
Zahar pudra- 50g
Cacao- 40g
Margarina Rama- 180g
Zahar- 10g
Masa de castane inghetate - 250g
Esenta de rom- 5ml
Visine- 10
Lapte- 50 ml

Mod de preparare

Biscuitii se framanta cu miezul de nuca, zaharul pudra, pudra de cacao, margarina moale si laptele. Cu mainile umede se formeaza circa 25 bile, care se rostogolesc in zahar tos.

Masa de castane dezghetata se framanta impreuna cu zaharul pudra, biscuitii, margarina moale si cu putin rom.



Bilele cu biscuiti se apasa una cate una in cavitatea unui aparat mai mare de stors citrice, mai exact se apasa numai circular catre pereti, in mod asemanator cu tapetarea cu aluat a unei forme de tort. La mijloc se pune o visina scursa, fara sambure. Cu materialul de umplutura cu castane se umple intregul gol.

Dupa aceasta (deoarece a fost dat prin zahar) se scoate prin lovituri usoare din forma. Astfel obtinem un dulce nemaipomenit, usor de preparat, creasta imbufnata, afara cu nuca, inauntru cu castane.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor