Prajitura "Creasta imbufnata"! Se prepara simplu, din cateva ingrediente!

Prajitura "Creasta imbufnata"! Se prepara simplu, din cateva ingrediente!

Prajitura Creasta imbufnata este un desert foarte apreciat.

 

Ingrediente
Biscuiti- 150g
Miez nuca- 200g
Zahar pudra- 50g
Cacao- 40g
Margarina Rama- 180g
Zahar- 10g
Masa de castane inghetate- 250g
Esenta de rom- 5ml
Visine- 10
Lapte- 50 ml
Mod de preparare
Biscuitii se framanta cu miezul de nuca, zaharul pudra, pudra de cacao, margarina moale si laptele. Cu mainile umede se formeaza circa 25 bile, care se rostogolesc in zahar tos.
Masa de castane dezghetata se framanta impreuna cu zaharul pudra, biscuitii, margarina moale si cu putin rom.
Bilele cu biscuiti se apasa una cate una in cavitatea unui aparat mai mare de stors citrice, mai exact se apasa numai circular catre pereti, in mod asemanator cu tapetarea cu aluat a unei forme de tort.
La mijloc se pune o visina scursa, fara sambure. Cu materialul de umplutura cu castane se umple intregul gol.
Dupa aceasta (deoarece a fost dat prin zahar) se scoate prin lovituri usoare din forma. Astfel obtinem un dulce nemaipomenit, usor de preparat, creasta imbufnata, afara cu nuca, inauntru cu castane.
Sursa

Ingrediente

Biscuiti- 150g
Miez nuca- 200g
Zahar pudra- 50g
Cacao- 40g
Margarina Rama- 180g
Zahar- 10g
Masa de castane inghetate - 250g
Esenta de rom- 5ml
Visine- 10
Lapte- 50 ml

Mod de preparare

Biscuitii se framanta cu miezul de nuca, zaharul pudra, pudra de cacao, margarina moale si laptele. Cu mainile umede se formeaza circa 25 bile, care se rostogolesc in zahar tos.

Masa de castane dezghetata se framanta impreuna cu zaharul pudra, biscuitii, margarina moale si cu putin rom.



Bilele cu biscuiti se apasa una cate una in cavitatea unui aparat mai mare de stors citrice, mai exact se apasa numai circular catre pereti, in mod asemanator cu tapetarea cu aluat a unei forme de tort. La mijloc se pune o visina scursa, fara sambure. Cu materialul de umplutura cu castane se umple intregul gol.

Dupa aceasta (deoarece a fost dat prin zahar) se scoate prin lovituri usoare din forma. Astfel obtinem un dulce nemaipomenit, usor de preparat, creasta imbufnata, afara cu nuca, inauntru cu castane.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Horoscop 27 ianuarie 2025. O zodie are un val de responsabilități

Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani

Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă

Gabriela Cristea a demisionat. Tavi Clonda, motivul real din spatele deciziei radicale din viața soției artistului: "Orice sfârșit are un alt început"

Sărbători de coșmar pentru Oana Roman și fiica ei: „Tatăl ei nu a sunat-o, nu i-a dat nici măcar un mesaj de Crăciun”

EXCLUSIV | Unde vor pleca Patrick și Virginia după ce au câștigat sezonul 3 al emisiunii “Casa iubirii”: „Deja mi-am luat biletele”

VIDEO Ultimele imagini cu copilul de 4 ani ucis de câini pe câmp. Yanis a plecat cu trotineta din fața casei