Prajitura cremoasa se face foarte usor! Nu ai nevoie de mult timp si nici de multe ingrediente, unde mai pui ca este o adevarata incantare pentru papilele gustative.
Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua medii
1 varf de cutit de sare
120 gr zahar pudra
50 ml de lapte
50 ml ulei de gatit
1 lingura cacao pudra
125 gr faina de grau
8 gr praf de copt
Pentru crema:
600 ml de lapte
90 gr gris
50 gr unt
100 gr zahar pudra
Pentru decor:
1 lingurita cacao pudra
Mod de preparare:
Blat:
1.
2. Mixeaza galbenusurile cu zaharul, laptele si uleiul. Omogenizeaza.
3. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, apoi incorporeaza albusurile.
4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune compozitia in ea.
5. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute.
Crema:
6. Pune laptele pe foc.
7. Dupa ce s-a racit putin, incorporeaza untul. Omogenizeaza.
Asamblare:
8. Transfera blatul pe un platou si intinde crema pe el cat mai uniform.
9. La final presara cacao.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro