Prajitura cremoasa "Vis de lapte si vanilie"! E gata in 30 de minute!

Prajitura cremoasa "Vis de lapte si vanilie"! E gata in 30 de minute!

Prajitura cremoasa pe cat este usor de preparat, pe atat este de gustoasa. Cu siguranta ea va deveni preferata familiei tale.

 

Ingrediente pentru prajitura cremoasa:
Pentru blat
4 oua, 150 ml lapte
3 linguri de cacao
100 gr nuci tocate marunt
8 linguri de zahar
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
5 linguri de faina
Pentru crema alba
Zeama stoarsa de la ½ portocala
1 plic praf budinca de vanilie sau 200 g de mascarpone
400 ml lapte
5 linguri de zahar
Cum prepari prajitura cremoasa:
Bate galbenusurile cu zaharul, adauga cacao, nucile, laptele, faina, zaharul pudra si praful de copt, iar la final, albusurile batute spuma tare. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava in cuptorul incins in prealabil pana cand aluatul creste si se coace frumos.
Lasa-l la racit pe blatul din bucatarie.
Prepara budinca de vanilie cu lapte, adauga zaharul si zeama de la portocala si lasa-o la racit*. Cand budinca s-a racit, taie blatul prajiturii, pune budinca intre straturi si mai lasa-o apoi la rece cel putin o ora, pana ce se inmoaie si blatul.
*Daca ai ales sa folosesti mascarpone, freaca crema cu zahar, pune putina esenta de vanilie si amesteca bine pana ce crema devine o pasta.
Sursa

Ingrediente pentru prajitura cremoasa:

Pentru blat

4 oua, 150 ml lapte
3 linguri de cacao     100 gr nuci tocate marunt
8 linguri de zahar
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
5 linguri de faina

Pentru crema alba

Zeama stoarsa de la ½ portocala 
1 plic praf budinca de vanilie sau 200 g de mascarpone   
400 ml lapte
5 linguri de zahar

Cum prepari prajitura cremoasa:



Bate galbenusurile cu zaharul, adauga cacao, nucile, laptele, faina, zaharul pudra si praful de copt, iar la final, albusurile batute spuma tare. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava in cuptorul incins in prealabil pana cand aluatul creste si se coace frumos. Lasa-l la racit pe blatul din bucatarie.

Prepara budinca de vanilie cu lapte, adauga zaharul si zeama de la portocala si lasa-o la racit*. Cand budinca s-a racit, taie blatul prajiturii, pune budinca intre straturi si mai lasa-o apoi la rece cel putin o ora, pana ce se inmoaie si blatul.

*Daca ai ales sa folosesti mascarpone, freaca crema cu zahar, pune putina esenta de vanilie si amesteca bine pana ce crema devine o pasta.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae 2024. Ce trebuie să respecte femeile în această zi mare de sărbătoare dedicată copiilor

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină