Prajitura "Creola" - desert cremos cu multa ciocolata! Cum se prepara!

Prajitura
Prajitura "Creola" - desert cremos cu multa ciocolata! Cum se prepara!

Delicioase, putin spus, atunci cand ne referim la deserturile care au cafeaua drept ingredient-vedeta.

 

INGREDIENTE PENTRU BLAT
250 g unt
200 g zahar
60 g miere
4 oua
250 g faina
3 linguri cafea tare
1/2 plic praf de copt
INGREDIENTE PENTRU CREMA
3 linguri cafea solubila
4 oua
150 g zahar pudra
150 g unt
30
ml rom
2 linguri miere
INGREDIENTE PENTRU SIROP
100 g zahar
100 ml apa
INGREDIENTE PENTRU SERVIT
ciocolata
boabe de cafea
MOD DE PREPARARE:
Pentru blat, untul, zaharul, mierea si ouale se mixeaza.
Se pun apoi faina, praful de copt si esenta de cafea. Se amesteca 2 minute, se toarna in tava usor unsa si se coace 30 de minute. Se lasa la racit, se taie si se imbiba cele doua blaturi cu sirop facut din fierberea apei cu zaharul.
Pentru crema, se pun pe foc cafeaua si mierea, cu romul. Ouale se freaca cu zaharul si, dupa ce se obtine o crema alba, se adauga untul si jumatate din mierea cu cafea.
Se amesteca si se pune si restul amestecului de miere.
Crema se asaza intre cele doua blaturi insiropate, se da la rece pentru 4 ore si se serveste cu ciocolata rasa deasupra si boabe de cafea.
Sursa

INGREDIENTE PENTRU BLAT

250 g unt
200 g zahar
60 g miere
4 oua
250 g faina
3 linguri cafea tare
1/2 plic praf de copt

INGREDIENTE PENTRU CREMA

3 linguri cafea solubila
4 oua
150 g zahar pudra
150

g unt
30 ml rom
2 linguri miere

INGREDIENTE PENTRU SIROP

100 g zahar
100 ml apa

INGREDIENTE PENTRU SERVIT

ciocolata
boabe de cafea

MOD DE PREPARARE:

Pentru blat, untul, zaharul, mierea si ouale se mixeaza.Se pun apoi faina, praful de copt si esenta de cafea. Se amesteca 2 minute, se toarna in tava usor unsa si se coace 30 de minute.
Se lasa la racit, se taie si se imbiba cele doua blaturi cu sirop facut din fierberea apei cu zaharul.

Pentru crema, se pun pe foc cafeaua si mierea, cu romul. Ouale se freaca cu zaharul si, dupa ce se obtine o crema alba, se adauga untul si jumatate din mierea cu cafea. Se amesteca si se pune si restul amestecului de miere.Crema se asaza intre cele doua blaturi insiropate, se da la rece pentru 4 ore si se serveste cu ciocolata rasa deasupra si boabe de cafea.


Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies