Prajitura cu ananas se face foarte usor! Ai nevoie de cateva ingrdiente simple si vei obtine un desert delicios.
Ingrediente:
Pentru crusta:
jumatate pachet de unt nesarat
cca 350 gr biscuiti graham
Pentru straturi:
450 gr zahar pudra
jumatate de pachet de unt nesarat (mai moale)
cca 110 gr crema de branza moale
cca 220 gr frisca
cca 600 gr bucatele de ananas, scurse bine de zeama
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 150 de grade Celsius.
2. Topeste untul pentru crusta la microunde, apoi mixeaza-l cu biscuitii graham.
3. Tapeteaza o tava cu hartie copt, intinde compozitia uniform si bag-o in cuptor pentru 8-10 minute.
4. Intre timp mixeaza crema de branza cu untul, pana cand obtii o compozitie cremoasa.
5. Micsoreaza viteza mixerului si adauga 230 gr zahar pudra. Omogenizeaza.
6. Mareste viteza mixerului pentru 1 minut, dupa care adauga o lingura de ananas.
7. Intinde crema peste crusta scoasa din cuptor si racita.
8. Amesteca restul de ananas cu frisca si decoreaza prajitura. Daca ti-au mai ramas biscuiti faramitati, presara peste prajitura. Baga in frigider pentru cel putin 4 ore.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: sanatate.bzi.ro