Prăjitură cu biscuiți, brânză și căpșuni. “Este un desert sănătos, gustos și foarte simplu de făcut.”

Prăjitură cu biscuiți, brânză și căpșuni. “Este un desert sănătos, gustos și foarte simplu de făcut.”
Prăjitură cu biscuiți, brânză și căpșuni. “Este un desert sănătos, gustos și foarte simplu de făcut.”

Desertul perfect pentru vară, realizat doar din câteva ingrediente.

Un desert perfect pentru vară, realizat doar din câteva ingrediente, a fost pregătit de o maica de la mănăstire, iar întreaga rețetă a fost dezvăluită în detaliu pentru Trinitas.

Ingrediente:

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 200 g zahăr
  • 500 g brânză de vaci
  • 500 g căpșuni
  • un praf de sare
  • zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 200 g biscuiți
  • zahăr pudră

Cum se realizează compoziția pentru prăjitura fără coacere

Citește și: Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Chec cu semințe de mac și cireșe. Aduce un răsfăț dulce și plăcut care completează o masă de familie!

Maica începe prin a bate frișca, pe care o lasă la frigider să se răcească, iar apoi face compoziția din căpșuni, brânză și biscuiți, pe care le bagă la blender. Crema trebuie să fie o pastă omogenă, peste care se adaugă biscuiți și se amestecă până când se însiropează.  “Pregătim o prăjitură cu brânză și căpșuni, aș spune un crunch cu brânză și căpșuni.

Mai întâi batem frișca să avem timp să se răcească, iar mai apoi ne vom ocupa de căpșuni, brânză și biscuiți. După ce am făcut frișca cu zahăr, o vom pune la frigider și ne ocupăm celelalte ingrediente. Vom pune brânza de vaci. Brânza de vaci poate fi înlocuită cu mascarpone sau urdă. Punem și căpșunile, care pot fi înlocuite cu fragi, cu mure, caise, vișine și alte fructe, un praf de sare, zahărul vanilat și untul.
Acum băgăm totul la blender. Crema noastră de brânză cu căpșuni trebuie să arate cam așa. Avem nevoie de o pastă mai cremoasă. Vom pune deoparte un pic de frișcă pentru ornat, apoi vom adăuga compoziția de brânză. Omogenizăm frișcă în compoziția de brânză, iar acum vom adăuga biscuiții în această cremă. De aceea se numește crunch de căpșuni cu biscuiți. Sunt fărâmițați cu mâna, un pic mai mari, să dea aspectul și efectul care ne trebuie nouă.”,
a povestit maica.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

Cum ornează maica prăjitura și cât trebuie să stea la frigider

Acest desert este perfect pentru orice perioadă a anului, dar mai ales pentru vară, fiind unul răcoros. Se scoate frișca de la frigider, se amestecă cu întreaga compoziție de căpșuni, brânză și biscuiți, se pune într-o tavă pentru a se lăsa la frigider câteva ore, apoi se ornează cu frișcă, căpșuni și zahăr pudră. 

“Acest desert se poate pregăti în orice perioadă a anului, deoarece căpșunile pot fi folosite atât proaspete, cât și congelate. Aceste fructe extreme de versatile ne dă șansa să-l pregătim și iarna și în orice timp al anului. Este un desert foarte ușor, simplu recomandat special perioadelor de vară când sunt călduri și e un desert răcoros. Se mănâncă rece de la frigider. Amestecăm foarte bine până când se omogenizează biscuiții. Ei atrag umiditatea din compoziție, iar compoziția noastră devine un pic mai întărită, pentru a nu folosi gelatină.  Vom pune compoziția în tavă tapetată cu celofan și o punem în frigider, la rece. O rețetă foarte rapidă și foarte simplă. O punem în frigider pentru câteva ore, apoi se poate orna și se poate folosi. Este un desert sănătos, gustos și foarte simplu de făcut. Este o prăjitură fără coacere. Din frișca pe care am oprit-o vom face câteva ornamente deasupra și ne vom folosi și de căpșunile pe care le-am oprit. Cam așa arată prăjitura noastră, iar la final putem adăuga și puțin zahăr pudră. Deoarece prăjitură noastră e puțin acruță de la fructe, acest zahăr pudră va face o crustă ca de glazură.”, a mai povestit măicuța.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul real pentru care Cristina Ciobănașu nu a fost prezentă la ziua de naștere a Ruxandrei Ion: "Din păcate așa am nimerit"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies