O prajitura simpla, cu ingrediente simple si cu un mod de preparare la fel de simplu.
Ingrediente
Blat cu nuca de cocos:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri nuca de cocos
4 linguri faina
un varf lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Crema de vanilie:
3 galbenusuri
4 linguri zahar
500 ml lapte
150 g unt
esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
Glazura de ciocolata:
75 g ciocolata amaruie
lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
In plus:
biscuiti obisnuiti Petit Beurre
1 cana lapte
4 linguri Nesquik
Blat cu nuca de cocos:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Compozitia o turnam intr-o tava (22/22 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata bine cu faina. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema de vanilie:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic sau la baine marie. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte si se incorporeaza untul. Se lasa la racit, se pune zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust si se amesteca bine.
In tava (cea in care am copt blatul) tapetata cu folie alimentara punem blatul si acoperim cu crema de vanilie in start uniform. Acoperim cu un strat de biscuiti insiropati in lapte amestecat cu Nesquik.
Nu insiropati biscuitii foarte tare, ei se vor mai inmuia de la crema de vanilie
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie o invelim bine in folie si dam la rece pana se intareste crema.
Inainte de servire se acopera cu glazura de ciocolata. Ciocolata se topeste la baine marie, apoi se adauga lapte putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.
Sursa
Ingrediente
Blat cu nuca de cocos:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri nuca de cocos
4 linguri faina
un varf lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Crema de vanilie:
3 galbenusuri
4 linguri zahar
3
linguri amidon
500 ml lapte
150 g unt
esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
Glazura de ciocolata: 75 g ciocolata amaruie
lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
In plus: biscuiti obisnuiti Petit Beurre
1 cana lapte
4 linguri Nesquik
Mod de preparare Blat cu nuca de cocos:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.
Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Compozitia o turnam intr-o tava (22/22 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata bine cu faina. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic sau la baine marie. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte si se incorporeaza untul. Se lasa la racit, se pune zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust si se amesteca bine.
In tava (cea in care am copt blatul) tapetata cu folie alimentara punem blatul si acoperim cu crema de vanilie in start uniform. Acoperim cu un strat de biscuiti insiropati in lapte amestecat cu Nesquik.
Nu insiropati biscuitii foarte tare, ei se vor mai inmuia de la crema de vanilie
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie o invelim bine in folie si dam la rece pana se intareste crema.
Inainte de servire se acopera cu glazura de ciocolata. Ciocolata se topeste la baine marie, apoi se adauga lapte putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro