Prajitura cu biscuiti si nuci este delicioasa! Se face rapid, nu este costisitoare, iar gustul te cucereste pe loc.
Ingrediente:
800 gr biscuiti digestivi
100 gr nuci/ alune/ arahide prajite si maruntite
Pentru siropul de ciocolata:
200 gr zahar
60 gr cacao neindulcita
240 ml lapte
150 gr unt
1 lingurita extract de vanilie (aromeaza prajitura cu biscuiti)
Pentru ganache de ciocolata:
120 gr smantana pentru frisca
120 gr ciocolata semiindulcita, tocata
Mod de preparare prajitura cu biscuiti:
1.
2. Amesteca nuca cu biscuitii.
Sirop de ciocolata pentru prajitura cu biscuiti:
3. Pune zaharul si cacaoa intr-un vas, la foc potrivit. Amesteca pentru a se omogeniza.
4. Toarna apa treptat, amestecand in mod constant.
5. Adauga untul si lasa sa fiarba in jur de 7-8 minute (nu uita sa amesteci in mod constant).
6. Indeparteaza vasul de pe foc si pune extractul de vanilie.
7. Toarna siropul peste biscuiti. Omogenizeaza cu ajutorul unei linguri.
8. Tapeteaza cu hartie pergament o tava si pune in ea biscuitii. Acopera si baga in frigider pentru o ora.
Ganache de ciocolata:
9. Pune smantana intr-un vas mic si las-o pe foc pana incepe sa fiarba.
10. Toarna smantana fierbinte peste ciocolata din alt bol. Lasa asa timp de 1 minut. Omogenizeaza.
11. Toarna crema ganache peste biacuiti si baga inapoi in frigider, de data aceasta pentru 3-4 ore.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro