Prajitura cu blat din galbenusuri si crema de branza este un desert delicios care te duce cu gandul la copilarie! Nu ai cum sa ii rezisti!
BLAT
300g de faina
3 1/2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita de sare
170g de unt la temperatura camerei
270g de zahar
6 galbenusuri
240ml de lapte
CREMA
200g de zahar pudra
400g crema de branza
2 linguri de unt moale
Mai intai fa crema.
Pentru blat, preincalzeste cuptorul la 180°C. (Sau undeva la temperatura medie pentru cuptor cu gaz). Tapeteaza cu hartie de copt doua forme medii de tort sau una mare de chec.
Cerne faina cu sarea si praful de copt (sau mixeaza-le bine in robotul de bucatarie si pune-le deoparte). In bolul robotului, bate untul 1-2 minute, pana se inmoaie si devine cremos. Adauga treptat zaharul si mixeaza totul pana obtii o compozitie moale si aerata, timp de cateva minute. Adauga galbenusurile, in doua transe, mixand bine dupa fiecare adaugare. Incorporeaza alternativ mixul de faina, in trei transe, si laptele, in doua transe.
Imparte aluatul in tavile pregatite si da-l la cuptor 25-30 de minute, pana trece testul scobitorii. Lasa blaturile sa se raceasca in tavi aproximativ 10 minute, apoi scoate-le din tavi si mai lasa-le deoparte pana se racesc complet. Unge-le cu crema cum ai chef, dar numai dupa ce s-au racit de tot.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro