Prajitura cu branza si caramel este un deliciu! Se face usor, iar gustul te cucereste pe loc.
Ingrediente:
pentru blat:
300 g faina
100 g unt
75 g zahar
2 oua
1 praf de copt
pentru crema de branza:
300 g branza
150 g smantana
4 oua
2 plicuri zahar vanilat
150 g zahar
pentru caramel:
50 g unt
100 g zahar
100 ml lapte
50 g nuci si alune
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul şi ouăle, apoi se adaugă făina şi praful de
Brânza se amestecă cu smântână, gălbenuşurile şi zahărul. Se adaugă şi albu¬şurile bătute spumă, zahărul vanilat, se omogenizează crema şi se toarnă peste aluatul din formă.
Se dă prăjitura la cuptor pentru 50 de minute, la foc potrivit. Se caramelizează zahărul într-o tigaie, se toarnă laptele cald amestecat cu untul şi se fierbe până se obţine o cremă legată.
După ce se coace prăjitura, se presară peste ea alunele şi nucile şi se întinde crema caramel călduţă. Se scoate clin formă când este rece.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro