Prajitura cu caise si bezea! Cea mai gustoasa reteta de vara!

Prajitura cu caise si bezea! Cea mai gustoasa reteta de vara!
Prajitura cu caise si bezea! Cea mai gustoasa reteta de vara!

Un desert delicios cu fructe de sezon: prajitura cu caise si bezea. Mai spre toamna se pot inlocui caisele cu prune, rezultatul fiind savuros.

 

Ingrediente:
– 1 kg de caise
– 250 g faina
– 150 g unt
– 150 g zahar+ 4-5 linguri pentru bezea
– 4 linguri fulgi de migdale, alune nesarate sau nuci zdrobite
– 1 pachet praf de copt
– 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie sau potocala
Se freaca untul tinut la temperatura camerei cu zaharul pana ce
acesta se topeste. Se adauga pe rand cele 4 galbenusuri amestecand continuu. Se poate folosi mixerul.
Se adauga apoi praful de copt stins in putina zeama de lamaie si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si se niveleaza cu o paleta umeda.
Peste aluat se pun prunele fara samburi, scurse, taiate jumatati cu caoja in jos, peste ele se presara fulgii de migdale.
Bezeaua:
Se mixeaza albusurile cu cele 4-5 linguri de zahar pana se intaresc. Pentru a iesi bezeaua buna albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se intinde bezeaua peste prune, plana sau in valuri.
Se da tava la cuptorul incins si se coace la circa 150 grade pana prinde bezeaua o culoare usor aurie.
Sursa

Ingrediente:

– 1 kg de caise
– 250 g faina
– 150 g unt
– 150 g zahar+ 4-5 linguri pentru bezea
– 4 linguri fulgi de migdale, alune nesarate sau nuci zdrobite
– 1 pachet praf de copt
– 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie sau potocala

Se freaca untul tinut la temperatura camerei cu zaharul pana ce acesta se topeste.

Se adauga pe rand cele 4 galbenusuri amestecand continuu. Se poate folosi mixerul.

Se adauga apoi praful de copt stins in putina zeama de lamaie si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si se niveleaza cu o paleta umeda.

Peste aluat se pun prunele fara samburi, scurse, taiate jumatati cu caoja in jos, peste ele se presara fulgii de migdale.

Bezeaua:

Se mixeaza albusurile cu cele 4-5 linguri de zahar pana se intaresc.
Pentru a iesi bezeaua buna albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se intinde bezeaua peste prune, plana sau in valuri.

Se da tava la cuptorul incins si se coace la circa 150 grade pana prinde bezeaua o culoare usor aurie.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies