Roxana Blenche a dezvăluit cum pregătește o prăjitură cu caramel, piersici și cătină.
Cunoscutul bucătar, Roxana Blenche, reușește adesea să surprindă prin rețetele sale delicioase, mai ales cu prăjiturile pe care le pregătește pentru urmăritorii ei.
Ingrediente primul blat:
- 6 albușuri
- Un praf de sare
- 6 gălbenușuri
- Un praf de copt
- 12 linguri de zahăr
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- Jumătate plic zahăr vanilat
- 6 linguri făină
- 3 linguri cacao
Ingrediente al doilea aluat bezea:
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr pudră
- 6 albușuri
- Un praf de sare
- 150 g zahăr
- 3 linguri de făină
- Jumătate plic de praf de copt
- Jumătate lămâie zeamă
Ingrediente cremă:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 2 plicuri cremă caramel
- Lapte rece
- 200 g unt
Decor:
- Caramel sărat deasupra
- Nucă măcinată
- Piersici
- Cătină
Roxana Blenche începe prin a face primul aluat, folosindu-se de albușuri, gălbenușuri, sare, zahăr, ulei, praf de copt, cacao, apoi îl bagă la cuptor, iar ulterior pregătește blatul de bezea.
„Ați încercat vreodată prăjitura cu caramel, cătină și piersică? Dacă nu, acum este momentul. Avem nevoie de șase albușuri de ou pe care le bați bine cu un praf de sare. Între timp, gălbenușurile le amestecăm cu un plic de praf de copt. După ce s-a amestecat bine, adăugăm treptat și 12 linguri de zahăr. După ce am adăugat lingurile de zahăr, punem două linguri de ulei de floarea-soarelui, jumătate de plic de zahăr vanilat, după care adăugăm șase linguri de făină și trei linguri de cacao cernute. Amestecăm toată compoziția, o punem într-o tavă cu hârtie de copt la bază, unsă cu unt și am tapetat cu făină. Mergem la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Între timp, am luat șase gălbenușuri de ou pe care le-am bătut cu 150 g de zahăr Până s-au spălat și le-am pus și le-am pus să le gătesc la bain-marie. Între timp, cele șase albușuri de la ouă le-am bătut cu un praf de sare, cu 150 g de zahăr, am pus trei linguri de făină, jumătate de plic de praf de copt și 1/2 de zeamă deCum pregătește Roxana Blenche crema pentru prăjitură
Citește și: Cum pregătește Roxana Blenche coliva? „Un desert foarte bun. Este senzațională!”
Citește și: Adevărul despre moartea lui Gabi Cotabiță! România, în șoc- stirilekanald.ro
Cât blaturile stau la cuptor, aceasta pregătește crema din plicuri de cremă instant cu aromă de caramel, scoate blaturile, adaugă crema realizată, iar deasupra ornează cu nucă măcinată, caramel sărat, cătină și piersici. „Între timp am luat două plicuri de cremă instant caramel pe care am amestecat-o cu lapte rece. Este o variantă mai rapidă a cremei. Am luat 200 g de unt, l-am bătut bine, am adăugat gălbenușul pregătit și crema de caramel. Toate le-am amestecat și le-am bătut cu mixerul foarte bine. Blatul s-a răcit, l-am însiropat cu un sirop normal, am pus cremă deasupra, după care am venit cu blatul de bază de bezea, cremă din nou, caramel sărat deasupra, nucă zdrobită, piersică și cătină. Este senzațională această rețetă.”, a mai spus bucătarul.