Roxana Blenche a dezvăluit cum pregătește o prăjitură cu caramel, piersici și cătină.
Cunoscutul bucătar, Roxana Blenche, reușește adesea să surprindă prin rețetele sale delicioase, mai ales cu prăjiturile pe care le pregătește pentru urmăritorii ei.
Ingrediente primul blat:
- 6 albușuri
- Un praf de sare
- 6 gălbenușuri
- Un praf de copt
- 12 linguri de zahăr
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- Jumătate plic zahăr vanilat
- 6 linguri făină
- 3 linguri cacao
Ingrediente al doilea aluat bezea:
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr pudră
- 6 albușuri
- Un praf de sare
- 150 g zahăr
- 3 linguri de făină
- Jumătate plic de praf de copt
- Jumătate lămâie zeamă
Ingrediente cremă:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 2 plicuri cremă caramel
- Lapte rece
- 200 g unt
Decor:
- Caramel sărat deasupra
- Nucă măcinată
- Piersici
- Cătină
Roxana Blenche începe prin a face primul aluat, folosindu-se de albușuri, gălbenușuri, sare, zahăr, ulei, praf de copt, cacao, apoi îl bagă la cuptor, iar ulterior pregătește blatul de bezea.
Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru prăjitură
Citește și: Cum pregătește Roxana Blenche coliva? „Un desert foarte bun. Este senzațională!”
Cât blaturile stau la cuptor, aceasta pregătește crema din plicuri de cremă instant cu aromă de caramel, scoate blaturile, adaugă crema realizată, iar deasupra ornează cu nucă măcinată, caramel sărat, cătină și piersici. „Între timp am luat două plicuri de cremă instant caramel pe care am amestecat-o cu lapte rece. Este o variantă mai rapidă a cremei. Am luat 200 g de unt, l-am bătut bine, am adăugat gălbenușul pregătit și crema de caramel. Toate le-am amestecat și le-am bătut cu mixerul foarte bine. Blatul s-a răcit, l-am însiropat cu un sirop normal, am pus cremă deasupra, după care am venit cu blatul de bază de bezea, cremă din nou, caramel sărat deasupra, nucă zdrobită, piersică și cătină. Este senzațională această rețetă.”, a mai spus bucătarul.