Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat
Pentru blatul cu nuci si ciocolata:
200 gr de unt moale;
140 gr de zahar;
4 oua;
100 gr de nuci maruntite;
150 gr de ciocolata neagra.
Pentru blatul mousse de ciocolata cu lapte:
300 gr de ciocolata cu lapte;
400 ml de smantana pentru frisca (300 ml+ 100 ml).
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone:
280 ml de smantana pentru frisca;
100 gr de ciocolata alba, maruntita;
280 gr de crema de branza mascarpone;
3 linguri de cafea solubila dizolvata in 2 linguri de apa fierbinte.
Pentru glazura ganache de ciocolata si cafea:
200 gr de ciocolata neagra maruntita;
200 ml de smantana pentru frisca;
1 lingura de cafea solubila.
Mod de preparare:
Pregatiti baltul cu nuci si ciocolata. Amestecati intr-un vas mare untul si zaharul. Apoi incorporati ouale. Nu trebuie batute, doar amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde. Lasati-o sa se racoreasca putin, apoi adaugati-o in compozitia de unt si oua, amestecati pana la omogenizare. Adaugati nucile si amestecati bine.
Citeste continuarea pe https://culinar.bzi.ro