Prajitura cu crema de branza si ciocolata este delicioasa! Se face foarte usor, iar gustul este o incantare pentru papilele gustative.
Pentru blat
6 oua, 3 linguri de zahar, arome, 6 linguri de ulei, 6 linguri de lapte, 8 linguri cu varf de faina, 100 de grame stafide si 100 de grame de ciocolata. O jumatate de lingurita de praf de copt.
Pentru crema de branza
300 de grame de branza de vaci, 100 de grame de smantana, 100 de grame de unt, 3 linguri de zahar pudra, coaja de la o lamaie
Pentru toppingul de ciocolata
100 de grame de ciocolata si doua-trei linguri de lapte
Preparare
→ Bate ouale cu zaharul, pana ce acesta s etopeste. Pune alternativ uleiul si laptele si amesteca cu mixerul. Pune aromele si stafidele. Cu o lingura de lemn amesteca faina cernuta in prealabil.
→ Pune blatul in tava mare a cuptorului, tava unsa cu unt si presarata cu faina, sau foaie de copt. Coace la foc mic, circa 30 de minute. Este gata cand trece testul cu scobitoarea.
→ Lasa blatul sa se raceasca in tava.
→ Cu un blender vertical inspumeaza branza de vaci. Pune smantana si amesteca bine pana ce branza devine cremoasa si fina. Pune zaharul si bate mai departe cu blenderul vertical. Acesta face branza cremoasa si fina. Pune untul topit si sleit si aromele. Merge bine coaja de lamaie dar poti pune ce vrei – rom, vanilie, coaja de portocale sau esenta de migdale. Omogenizeaza bine.
→ Pune crema peste plat in strat uniform.
→ Topeste ciocolata si adauga laptele. Cu o pensula de bucatarie intinde ciocolata peste stratul de crema.
→ Lasa prajitura cu crema de branza si ciocolata la rece pentru o ora, doua, apoi o poti taia in bucati.
→ Se pastreaza la rece, asta in cazul in care mai ramane de pe o zi pe alta!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro