Prajitura cu crema de lamaie este usor de preparat si este gata in sapte pasi. Gustul desavarsit iti va incanta papilele gustative.
Ingrediente:
Pentru crusta:
230 gr faina
50 gr nuci pecan tocate marunt
50 gr unt topit
Pentru straturi:
cca 230 gr crema de branza moale
cca 600 gr frisca
2 plicuri de budinca cu aroma de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
cca 600 ml lapte
230 gr zahar tos
3 linguri nuci pecan, tocate foarte marunt
Mod de preparare:
1.
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune compozitia in ea, intinde-o uniform si bag-o in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru 15 minute. Las-o apoi sa se raceasca.
3. Mixeaza crema de branza cu zaharul tos. Trebuie sa obtii o compizitie cremoasa si aerata.
4. Pune in ea 230 gr de frisca. Omogenizeaza si acopera crusta din tava.
5. Mixeaza plicurile de budinca cu laptele pana cand se ingroasa, apoi adauga zeama de lamaie.
6. Acopera prajitura, apoi decoreaza cu restul de frisca si presara nucile pecan tocate foarte marunt.
7. Baga prajitura in frigider pentru 4 ore (inainte de a fi servita).
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro