Prajitura cu crema de lapte! Uite ce usor se prepara!

Prajitura cu crema de lapte! Uite ce usor se prepara!
Prajitura cu crema de lapte! Uite ce usor se prepara!

Ti-e pofta de o prajitura buna cu crema de lapte? Incearca aceasta reteta simpla.

 

Blat: 4 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 8 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de rom.
Crema: 2 galbenusuri, 500 ml lapte, zeama de la o lamaie, 50 g amidon, un praf de sare, 150 g zahar.
Decor: ciocolata cu alune.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana ce compozitia devine o spuma lucioasa.
Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si cacaua. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua. Crema se prepara astfel: se pune laptele pe foc, iar cand da in colocot se ia de pe foc.
Peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare se adauga laptele caldut, zeama de lamaie si apoi se pun din nou pe foc, amestecand continuu pana da in clocot. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Se asaza prima foaie intr-o tava, se insiropeaza, apoi se intinde jumatate din crema, se asaza a doua foaie, iar restul de crema se intinde, apoi se rade deasupra ciocolata cu alune.
Sursa

Blat: 4 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 8 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de rom.

Crema: 2 galbenusuri, 500 ml lapte, zeama de la o lamaie, 50 g amidon, un praf de sare, 150 g zahar.

Decor: ciocolata cu alune.



Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana ce compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si cacaua. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua.
Crema se prepara astfel: se pune laptele pe foc, iar cand da in colocot se ia de pe foc. Peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare se adauga laptele caldut, zeama de lamaie si apoi se pun din nou pe foc, amestecand continuu pana da in clocot. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Se asaza prima foaie intr-o tava, se insiropeaza, apoi se intinde jumatate din crema, se asaza a doua foaie, iar restul de crema se intinde, apoi se rade deasupra ciocolata cu alune.


Sursa

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies