Prajitura cu crema de lapte! Uite ce usor se prepara!

Prajitura cu crema de lapte! Uite ce usor se prepara!

Ti-e pofta de o prajitura buna cu crema de lapte? Incearca aceasta reteta simpla.

 

Blat: 4 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 8 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de rom.
Crema: 2 galbenusuri, 500 ml lapte, zeama de la o lamaie, 50 g amidon, un praf de sare, 150 g zahar.
Decor: ciocolata cu alune.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana ce compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si cacaua. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua. Crema se prepara astfel: se pune laptele pe foc, iar cand da in colocot se ia de pe foc.
Peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare se adauga laptele caldut, zeama de lamaie si apoi se pun din nou pe foc, amestecand continuu pana da in clocot. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Se asaza prima foaie intr-o tava, se insiropeaza, apoi se intinde jumatate din crema, se asaza a doua foaie, iar restul de crema se intinde, apoi se rade deasupra ciocolata cu alune.
Sursa

Blat: 4 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 8 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de rom.

Crema: 2 galbenusuri, 500 ml lapte, zeama de la o lamaie, 50 g amidon, un praf de sare, 150 g zahar.

Decor: ciocolata cu alune.



Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana ce compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si cacaua. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua. Crema se prepara astfel: se pune laptele pe foc, iar cand da in colocot se ia de pe foc. Peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare se adauga laptele caldut, zeama de lamaie si apoi se pun din nou pe foc, amestecand continuu pana da in clocot. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Se asaza prima foaie intr-o tava, se insiropeaza, apoi se intinde jumatate din crema, se asaza a doua foaie, iar restul de crema se intinde, apoi se rade deasupra ciocolata cu alune.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Andreea Raicu, despre perioada în care își edita fotografiile, speriată de trecerea timpului și de faptul că îmbătrânește. „Era totul impecabil și perfect, dar nu eram eu.”

Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani

Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă

Cât costă o vacanță la schi în România? Prețurile încep să scadă în stațiunile montane

Sărbători de coșmar pentru Oana Roman și fiica ei: „Tatăl ei nu a sunat-o, nu i-a dat nici măcar un mesaj de Crăciun”

Iasmina, săgeți usturătoare către Moldo: "A durut un pic!" Ce se întâmplă între cei doi concurenți din Casa iubirii

"L-am văzut!" - Dezvăluiri cutremurătoare despre Yanis, băiețelul sfâșiat de câini la Craiova