Aceasta prajitura este simpla si nu ai nevoie de ingrediente complicate pentru a o prepara.
Blat
5 albusuri
2 galbenusuri
6 linguri zahar
3 linguri nuca macinata
3 linguri faina
un vf cutit sare
Crema de ness
3 galbenusuri
4 linguri zahar
o lingura ness
200 ml lapte
2 linguri faina
100 gr unt
100 ml frisca lichida indulcita
100 gr smantana pentru gatit cu 25% grasime
2 linguri zahar
un plic zahar vanilat
nuci prajite tocate pentru ornat sau nuci caramelizate tocate
Mod de preparare
Blat
Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.
Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.
Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.
Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
Pune intr-o tava hartie pentru copt.
Crema de ness
Mixati untul spuma.
Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si faina si omogenizati.
Adaugati, putin cate putin, laptele si omogenizati.
Puneti vasul pe foc, la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata.
Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.
Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.
Frisca.
Puneti intr-un bol frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.
Asamblare.
Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.
Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.
Asezati a doua felie de blat si procedati la fel. Deasupra presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.
Blat
5 albusuri
2 galbenusuri
6 linguri zahar
3 linguri nuca macinata
3 linguri faina
un vf cutit sare
Crema de ness
3 galbenusuri
4 linguri zahar
o lingura ness
200 ml lapte
2 linguri faina
100 gr unt
Frisca
100 ml frisca lichida indulcita
100 gr smantana pentru gatit cu 25% grasime
2 linguri zahar
un plic zahar vanilat
nuci prajite tocate pentru ornat
sau nuci caramelizate tocate
Mod de preparare
Blat Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.
Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.
Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.
Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
Pune intr-o tava hartie pentru copt.
Crema de ness Mixati untul spuma.Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si faina si omogenizati.
Adaugati, putin cate putin, laptele si omogenizati.Puneti vasul pe foc, la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata.
Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.
Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.
Frisca. Puneti intr-un bol frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.
Asamblare. Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.Asezati a doua felie de blat si procedati la fel. Deasupra presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.
Sursa;
RetetePapaBun.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro