Prajitura cu doua creme! Rapida si foarte gustoasa!

Prajitura cu doua creme! Rapida si foarte gustoasa!
Prajitura cu doua creme! Rapida si foarte gustoasa!

Aceasta reteta de prajitura va fi cu siguranta vedeta meselor tale alaturi de familie si prieteni!

 

Ingrediente
Pentru foi
10 linguri zahar
10 linguri lapte
10 linguri ulei
1 ou
o lungurita amoniac stins in putina zeama de lamaie
faina cat cuprinde
Pentru prima crema
1/2 l lapte
1 pachet cacao- 50 g
1 pachet margarina- 250 g
2
linguri faina
200 g zahar
Pentru crema a doua
1/2 l lapte
4-5 linguri faina
4 galbenusuri
200 g zahar
coaja de la o lamaie
250 g margarina
Mod de preparare
Pentru foi: din ingredientele de mai sus se formeaza o coca potrivit de tare care se imparte in trei si se coc
trei foi pe fundul tavii.
Pentru prima crema: se pun toate ingredientele intr-un bol (mai putin margarina) si se amesteca pana se dizolva zaharul si se omogenizeaza bine. Compozitia rezultata se pune la foc mic sa fiarba pana se mai ingroasa crema, iar cand se racoreste se adauga margarina.
Pentru cea de-a doua crema: se omogenizeaza toate ingredientele (mai putin coaja de lamaie si margarina) si se fierb pe bain-marie pana se ingroasa crema.
Cand s-a mai racorit, se adauga margarina si coaja de lamaie.
Intr-o tava se asaza prima foaie, apoi crema de cacao, se pune a doua foaie, crema de lamaie si apoi ultima foaie.
Se lasa circa 12 ore la frigider, dupa care se taie.
Sursa: RetetePentruTine.ro

Ingrediente

Pentru foi


10 linguri zahar
10 linguri lapte
10 linguri ulei
1 ou
o lungurita amoniac stins in putina zeama de lamaie
faina

cat cuprinde

Pentru prima crema

1/2 l lapte
1 pachet cacao- 50 g
1 pachet margarina- 250 g
2 linguri faina
200 g zahar

Pentru crema a doua


1/2 l lapte
4-5 linguri faina
4 galbenusuri
200 g zahar
coaja de la o lamaie
250 g margarina

Mod de preparare

Pentru foi: din ingredientele de mai sus se formeaza o coca potrivit de tare care se imparte in trei si se coc
trei foi pe fundul tavii.

Pentru prima crema: se pun toate ingredientele intr-un bol (mai putin margarina) si se amesteca pana se dizolva zaharul si se omogenizeaza bine. Compozitia rezultata se pune la foc mic sa fiarba pana se mai ingroasa crema, iar cand se racoreste se adauga margarina.

Pentru cea de-a doua crema: se omogenizeaza toate ingredientele (mai putin coaja de lamaie si margarina) si se fierb pe bain-marie pana se ingroasa crema.
Cand s-a mai racorit, se adauga margarina si coaja de lamaie.

Intr-o tava se asaza prima foaie, apoi crema de cacao, se pune a doua foaie, crema de lamaie si apoi ultima foaie.

Se lasa circa 12 ore la frigider, dupa care se taie.

Sursa: RetetePentruTine.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies