Aceasta reteta de prajitura va fi cu siguranta vedeta meselor tale alaturi de familie si prieteni!
Ingrediente
Pentru foi
10 linguri zahar
10 linguri lapte
10 linguri ulei
1 ou
o lungurita amoniac stins in putina zeama de lamaie
faina
Pentru prima crema
1/2 l lapte
1 pachet cacao- 50 g
1 pachet margarina- 250 g
2 linguri faina
200 g zahar
Pentru crema a doua
1/2 l lapte
4-5 linguri faina
4 galbenusuri
200 g zahar
coaja de la o lamaie
250 g margarina
Mod de preparare
Pentru foi: din ingredientele de mai sus se formeaza o coca potrivit de tare care se imparte in trei si se coc
Pentru prima crema: se pun toate ingredientele intr-un bol (mai putin margarina) si se amesteca pana se dizolva zaharul si se omogenizeaza bine. Compozitia rezultata se pune la foc mic sa fiarba pana se mai ingroasa crema, iar cand se racoreste se adauga margarina.
Pentru cea de-a doua crema: se omogenizeaza toate ingredientele (mai putin coaja de lamaie si margarina) si se fierb pe bain-marie pana se ingroasa crema.
Intr-o tava se asaza prima foaie, apoi crema de cacao, se pune a doua foaie, crema de lamaie si apoi ultima foaie.
Se lasa circa 12 ore la frigider, dupa care se taie.
Sursa: RetetePentruTine.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro