Prăjitura cu felii de mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură cu felii de mere.
Rețetă de Prăjitură cu felii de mere
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cum să speli fructele de mare, în mod corespunzător. Ce beneficii au fructele de mare pentru sănătate
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Tort cu cremă de mascarpone și zmeură. Alege să îți sărbătorești ziua cu acest minunat tort!
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 4 ouă
- 100 ml de lapte
- 350 g de făină
- 100 ml de unt, topit
- 200 g de zahăr
- 4 mere
- un pliculeț de praf de copt
- Zahăr brun
- nuci
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara aluatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga toate ouăle, alături de un praf de sare, pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer. În momentul în care observăm că începe să se formeze o spumă, vom ști că este momentul să adăugăm și zahărul, însă treptat, puțin câte puțin, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul. Odată ce am terminat de adăugat zahărul și mai amestecăm timp de aproximativ 5 minute, vom adăuga și laptele, untul pe care l-am topit în prealabil, și mixăm astfel încât ingredientele să se omogenizeze împreună.
- Separat, într-o farfurie adâncă vom adăuga făina, alături de pliculețul de praf de copt și amestecăm cele 2 ingrediente. Imediat apoi, cu ajutorul unei linguri vom adăuga din această compoziție treptat în bolul nostru cu restul ingredientelor, timp în care continuăm să amestecăm cu ajutorul unui mixer, până când obținem o compoziție mai groasă.
- Acum ne vom ocupa și de mere. Așadar, tot ce trebuie să facem este să spălăm foarte bine merele și să le curățăm de coajă, iar ulterior le vom și tăia, însă 2 mere le vom tăia în bucățele mai mici, pentru a le adăuga în compoziția pregătită anterior, iar pe celelalte 2 le vom tăia în felii subțiri cineva a lăsat deoparte.
- Pregătim și o tavă de cuptor, pătrată sau dreptunghiulară, pe care o vom unge cu puțin unt, ulterior o tapetăm și cu puțină făină, iar imediat apoi vom începe să adăugăm compoziția noastră în care am încorporat merele bucățele, iar cu ajutorul unei spatule vom nivela uniform. Lăsăm distanță un deget de la marginea tăvii, iar ulterior începem să adăugăm feliile noastre de mere, în funcție de cum ne dorim, ca formă. Deasupra presărăm și puțin zahăr brun, și introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C timp de aproximativ 50 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce adăugăm deasupra și câteva nuci. Pofta bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.