Prajitura cu foi de bulion si crema de gris (de post)

Prajitura cu foi de bulion si crema de gris (de post)
Prajitura cu foi de bulion si crema de gris (de post)

Prajitura cu foi de bulion si crema de gris este un desert foarte bun de post. Se face repede, iar ingredientele nu te costa mult.

Ingrediente:

Ingrediente foi:
15 linguri ulei
15 linguri bulion
7 linguri zahar
500 gr faina
1/2 lingurita bicarbonat
un varf de cutit sare
esenta de rom
Ingrediente prima crema:
1 l apa
200 gr gris
250 gr margarina
zahar dupa gust
100 gr nuca de cocos
o lamaie
Ingrediente a doua crema:
400 gr gem de prune
o cana de samburi de nuca
Decor:
nuca macinata

Preparare:

Mod

preparare foi:
Uleiul se amesteca cu zaharul si sare pana ce zaharul se topeste. Se adauga treptat bulionul, romul si faina amestecata cu bicarbonatul. Compozitia obtinuta se amesteca bine pana ce se formeaza un aluat elastic si nelipicios. Daca mai este nevoie de faina se mai adauga!

Aluatul format se da la rece pentru aproximativ o jumatate de ora.

Dupa aceea aluatul se imparte in 4 si se coc pe rand 4 foi pe dosul unei tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.
tava mea a avut 38x26 cm. Acestea se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 10 minute.

Dupa ce s-au copt se da cu grija jos de pe fundul tavii si se lasa la racit.

Mod preparare prima crema:
Se pune apa, coaja de lamaie si zaharul la fiert, pentru inceput puteti pune 10 linguri zahar, iar daca mai este nevoie se mai adauga la sfarsit.
Cand lichidul a inceput sa fiarba se adauga in ploaie grisul si se amesteca continuu pana cand se ingroasa. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se incorporeaza margarina, zeama de lamaie si nuca de cocos.

Crema se da la rece pentru cateva minute.

Asamblare prajitura:
Se pune prima foaie, jumatate din cantitatea de crema de gris, foaie, gemul de prune, iar deasupra gemului de prune presarat cu nuca macinata (oprim putina nuca sa presaram si pe deasupra), peste nuca se pune a treia foaie, dupa aceea se pune restul de crema
de gris (se opreste putin si pentru decor) si ultima foaie. Atentie: Nu se apasa pe foi pentru a presa prajitura, deoarece se vor inmuia singure si se for aseza!!!

Ultima foaie se unge in strat foarte subtire cu crema de gris ramasa pentru decor si se presara cu nuca macinata.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies