Prajitura cu foi "Lica" este delicioasa si se face foarte repede! Gustul iti va aduce aminte de copilarie, cu siguranta.
Ingrediente
1 pachet de foi
300gr zahar
250gr nuca tocata
250gr margarina
3 oua mari
1 esenta de rom
1 pliculet de zahar vanilinat
Mod de preparare
Ouale se mixeaza bine cu 200gr zahar, apoi adaugam nuca.
Punem intr-o oala cu fund gros 100gr zahar la caramelizat. Cand e gata adaugam margarina si amestecam bine, iar dupa omogenizare turnam si compozitia de oua.
La final, luam oala de pe foc, adaugam esenta de rom si zaharul vanilinat.
Masuram din ochi cam cata crema avem comparativ cu marimea foilor si de aici incolo fiecare alege cum crede! Eu in general mai tai din foi ca sa iasa mai inalta prajitura. Dupa ce asamblam, punem o greutate pe prajitura si o lasam asa cateva ore bune.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa: retete-gustoase.ro