Prajitura cu fructe si budinca este un desert absolut delicios, perfect pentru perioada de vara.
Ingrediente:
Pentru budinca:
320 ml lapte semidegresat
37 gr budinca de vanilie
2 linguri de zahar tos
Pentru aluat:
3 oua medii
foarte putina sare
125 gr zahar pudra
100 gr faina integrala
8 gr praf de copt
4 linguri apa
2 linguri cacao pudra
Alte ingrediente:
prune
caise
2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
1.
2. Spala fructele. Prunele le poti injumatati, dar caisele trebuie taiate in felii destul de subtiri.
3. Separa ouale si bate spuma albusurile cu praful de sare.
4. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra.
5. Amesteca faina cu praful de copt si cu apa. Pune-le peste galbenusuri.
6. Adauga cacaoa si albusurile spuma.
7. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune compozitia in ea.
8. Pune in tava, din loc in loc, budinca, folosind o lingura. Nu amesteca!
9. Incorporeaza apoi fructele si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius.
Serveste cu zahar pudra.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: culinar.bzi.ro