Prajitura cu gem de prune este un desert perfect pentru zilele de post, ce se prepara foarte usor si rapid. Asadar, incearca o reteta delicioasa si indulceste aceasta perioada.
Ingredientele necesare
- 10 linguri de apa
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de ulei
- un praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
- esenta de rom
- faina cat sa iasa un aluat tare
- doua borcane de gem de prune de 400 gr
- un pumn de miez de nuca
- zahar pudra
Modul de preparare
Pasul 1: Intr-un bol se amesteca apa cu uleiul si zaharul.
Pasul 2: Miezul de nuca se pune intr-o tava si se prajeste timp de cateva minute, pana cand devine crocant.
Pasul 3: Aluatul se intinde cu sucitorul, iar foaia rezultata se aseaza intr-o tava dreptunghiulara in care este pusa hartie de copt. Peste aluat se pune un strat uniform de gem de prune cu nuca. Intre timp, se scoate bucatica de aluat din congelator, se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara peste gem.
Pasul 4: Se introduce tava in cuptorul incazit in prealabil si se tine la foc potrivit in jur de 30 de minute, pana cand capata o culoare aurie. La final, prajitura se scoate din cuptor si se orneaza cu zahar pudra.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro