Prajitura cu gem si nuca, de post! Uite cum se prepara cea mai simpla reteta!

Prajitura cu gem si nuca, de post! Uite cum se prepara cea mai simpla reteta!

Daca vrei sa mananci o prajitura delicioasa cu gem si nuca, incearca aceasta reteta de post.

 

Ingrediente: un borcan cu gem de gutui, 150 g miez de nuca, 120 g zahar tos, 350 g faina, 270 g margarina, 100 ml apa, sare, praf de copt, zahar vanilat, 2 lamai, scortisoara pudra.
Mod de preparare: Margarina, zaharul tos, zaharul vanilat, un varf de lingurita de sare se amesteca bine cu apa. Separat, intr-un bol, se amesteca praful de copt si coaja de lamaie si se adauga treptat la compozitia de margarina si zahar, amestecand cu o spatula. Se toarna faina si se mixeaza totul, pana cand rezulta un aluat consistent si faramicios. Din acest aluat se pune deoparte 1/3, iar restul se preseaza intr-o tava unsa cu margarina in prealabil. Se unge cu gem si se presara miezul de nuca tocat marunt si amestecat cu scortisoara. Peste acest strat de gem se faramiteaza restul de aluat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30-40 minute sau pana cand a capatat o culoare rumena.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in forma dorita.
Sursa

Ingrediente: un borcan cu gem de gutui, 150 g miez de nuca, 120 g zahar tos, 350 g faina, 270 g margarina, 100 ml apa, sare, praf de copt, zahar vanilat, 2 lamai, scortisoara pudra.

Mod de preparare: Margarina, zaharul tos, zaharul vanilat, un varf de lingurita de sare se amesteca bine cu apa. Separat, intr-un bol, se amesteca praful de copt si coaja de lamaie si se adauga treptat la compozitia de margarina si zahar, amestecand cu o spatula. Se toarna faina si se mixeaza totul, pana cand rezulta un aluat consistent si faramicios. Din acest aluat se pune deoparte 1/3, iar restul se preseaza intr-o tava unsa cu margarina in prealabil. Se unge cu gem si se presara miezul de nuca tocat marunt si amestecat cu scortisoara.

Peste acest strat de gem se faramiteaza restul de aluat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30-40 minute sau pana cand a capatat o culoare rumena. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in forma dorita.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor