Prajitura cu glazura de ciocolata este absolut delicioasa. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si se face usor.
Ingrediente:
Pentru blat:
1 plic crema de ciocolata
6 oua
un praf de sare
6 linguri zahar
Pentru crema:
1 plic crema de vanilie
250 ml frisca lichida
200 ml lapte
Pentru glazura:
50 ml frisca lichida
100 g ciocolata amaruie
2 linguri afinata
50 g unt
Mod de preparare:
Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare,
Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.
Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de crema de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se niveleaza, apoi se da la frigider.
Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr-un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata. Se toarna glazura peste prajitura racita, apoi se da din nou la frigider pana se intareste glazura.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro