Prajitura cu glazura de ciocolata este absolut delicioasa. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si se face usor.
Ingrediente:
Pentru blat:
1 plic crema de ciocolata
6 oua
un praf de sare
6 linguri zahar
Pentru crema:
1 plic crema de vanilie
250 ml frisca lichida
200 ml lapte
Pentru glazura:
50 ml frisca lichida
100 g ciocolata amaruie
2 linguri afinata
50 g unt
Mod de preparare:
Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare,
Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.
Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de crema de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se niveleaza, apoi se da la frigider.
Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr-un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro