Prajitura cu mac este delicioasa! Trebuie sa o faci si tu pentru ca este o incantare pentru papilele gustative.
Ingrediente:
Se fac 3 foi dupa cum urmeaza:
1 foaie de albus:
3 linguri de zahar tos
3 albusuri
3 linguri de faina
2 linguri de ulei
2 foi cu mac (ingredientele sunt pentru 1 foaie)
5 linguri de mac (nemacinat)
3 albusuri
3 linguri de zahar tos
2 linguri de faina
Pentru crema:
500 ml lapte
7 galbenusuri( 2 le folositi la maioneza)
1 plic budinca de vanilie
250 gr unt minim 80% grasime
6 linguri de zahar
Pentru decor:
50 gr ciocolata alba
Mod de preparare:
Pentru inceput facem foile; pentru foaia alba, batem albusurile spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam uleiul, mixam, apoi folosind o paleta de lemn amestecam usor peste cap adaugand faina lingura cu lingura. Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 20x27 tapetata cu foia de copt si coacem la 200 grade Celsius, timp de 8 minute.
Pentru foile de mac, batem albusurile spuma pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam treptat macul si apoi faina amestecand peste cap pana se omogenizeaza compozitia. Le coacem la fel ca si prima foaie. Eu am copt o singura foaie in tava mare de la aragaz pentru ca este dubla ca si dimensiuni fata de tava de prajituri, apoi am taiat foaia in doua.
Crema
Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si praful de budinca si apoi adaugam treptat laptele. Amestecam bine cu un tel si apoi punem cratita la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa bine ca si o budinca. Lasam sa se raceasca si apoi adaugam treptat untul mixand bine dupa fiecare bucata.
Impartim crema in 3.
Asamblare
o foaie de mac, 1/3 crema, foaia alba, 1/3 crema, foaia de mac, 1/3 crema si deasupra ciocolata alba rasa.
Lasam la rece minim 4 ore si apoi taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro