Prajitura cu mac si cocos! Uite ce usor se prepara!

Prajitura cu mac si cocos! Uite ce usor se prepara!
Prajitura cu mac si cocos! Uite ce usor se prepara!

Daca vrei sa incerci o reteta speciala, ca la mama acasa, aceasta este potrivita.

 

Pentru blat: 7 albusuri, 100 g zahar, 75 g mac, 75 g nuca de cocos, 2 linguri faina, 200 g piscoturi, 100 ml cafea.
Pentru crema: 7 galbenusuri, 200 ml lapte, 4 linguri faina sau amidon, esenta de vanilie, 200 g unt.
Pentru glazura: 100 g ciocolata, 2 linguri ulei, fulgi de cocos.
Pentru blat se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana cand bezeaua se intareste.
Se adauga macul (macinat), nuca de cocos, faina si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o tava mica (36 x 24 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute.
Crema se prepara amestecand galbenusurile cu zaharul, faina si laptele, apoi se pune pe baie de aburi si se amesteca continuu pana cand se ingroasa, se adauga esenta de vanilie si se da la racit.
Untul se freaca spuma, apoi se incorporeaza lingura cu lingura in crema rece. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua foi. Se intinde jumatate de crema peste prima foaie de blat, apoi se asaza piscoturile inmuiate in cafea si se acopera cu restul de crema. Se suprapune cea de-a doua foaie de blat si se preseaza usor. Pentru glazura, se pune ciocolata si uleiul intr-un vas la topit pe baie de aburi, apoi se intinde peste prajitura si se presara fulgi de cocos.
Sursa

Pentru blat: 7 albusuri, 100 g zahar, 75 g mac, 75 g nuca de cocos, 2 linguri faina, 200 g piscoturi, 100 ml cafea.

Pentru crema: 7 galbenusuri, 200 ml lapte, 4 linguri faina sau amidon, esenta de vanilie, 200 g unt.

Pentru glazura: 100 g ciocolata, 2 linguri ulei, fulgi de cocos.



Pentru blat se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana cand bezeaua se intareste. Se adauga macul (macinat), nuca de cocos, faina si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o tava mica (36 x 24 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute.

Crema se prepara amestecand galbenusurile cu zaharul, faina si laptele, apoi se pune pe baie de aburi si se amesteca continuu pana cand se ingroasa, se adauga esenta de vanilie si se da la racit.
Untul se freaca spuma, apoi se incorporeaza lingura cu lingura in crema rece. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua foi. Se intinde jumatate de crema peste prima foaie de blat, apoi se asaza piscoturile inmuiate in cafea si se acopera cu restul de crema. Se suprapune cea de-a doua foaie de blat si se preseaza usor. Pentru glazura, se pune ciocolata si uleiul intr-un vas la topit pe baie de aburi, apoi se intinde peste prajitura si se presara fulgi de cocos.


Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies