Prajitura cu malai si miere nu are nici oua si nici lapte, deci poate fi facuta si de catre cei care tin post sau au intoleranta la lactoza.
Ingrediente
140 g de malai, 500 ml de lapte de soia, o ligura de pudra de migdale, o lingura de piure de migdale, o pastaie de vanilie, jumatate de lingurita de rom, 3,5 linguri de miere, 30 g de fulgi de migdale, 125 g de zmeura, 20 g de zahar brun.
Mod de preparare
Pune laptele pe foc.
Taie in doua pastaia de vanilie, scoate semintele cu varful unui cutit si pune-le in lapte. Da in fiert, apoi pune (in ploaie) malaiul, amestecand cu telul. Da focul mic si lasa malaiul sa se umfle, amestecand.
Stinge focul si incorporeaza pudra de migdale, piureul de migdale, 3 linguri de miere si romul. Intinde pasta pe un platou patrat sau dreptunghiular. Lasa putin sa se racoreasca, apoi da-o la frigider cel putin 30 de minute.
Intre timp, mixeaza zmeura cu zahar si da sosul obtinut la rece.
Rumeneste putin fulgii de migdale intr-o tigaie fara grasime. Pune o lingura de miere si amesteca bine, pana cand se caramelizeaza migdalele.
Scoate prajitura cu malai si miere de la frigider si tai-o patratele. Repartizeaza deasupra migdalele caramelizate si serveste cu sos de zmeura.
Sursa
Ingrediente
140 g de malai, 500 ml de lapte de soia, o ligura de pudra de migdale, o lingura de piure de migdale, o pastaie de vanilie, jumatate de lingurita de rom, 3,5 linguri de miere, 30 g de fulgi de migdale, 125 g de zmeura, 20 g de zahar brun.
Mod de preparare
Pune laptele pe foc.
Taie in doua pastaia de vanilie, scoate semintele cu varful unui cutit si pune-le in lapte. Da in fiert, apoi pune (in ploaie) malaiul, amestecand cu telul. Da focul mic si lasa malaiul sa se umfle, amestecand.
Stinge focul si incorporeaza pudra de migdale, piureul de migdale, 3 linguri de miere si romul. Intinde pasta pe un platou patrat sau dreptunghiular. Lasa putin sa se racoreasca, apoi da-o la frigider cel putin 30 de minute.
Intre timp, mixeaza zmeura cu zahar si da sosul obtinut la rece.
Rumeneste putin fulgii de migdale intr-o tigaie fara grasime. Pune o lingura de miere si amesteca bine, pana cand se caramelizeaza migdalele.
Scoate prajitura cu malai si miere de la frigider si tai-o patratele. Repartizeaza deasupra migdalele caramelizate si serveste cu sos de zmeura.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro