Iti recomandam o reteta de prajitura cu iaurt speciala si iti spunem cum sa folosesti ingredientele surpiza.
Ingrediente pentru prajitura cu mere:
4 mere
113 grame de unt nesarat, topit
150 grame de zahar
2 oua
1 lingurita de extract de vanilie
250 grame de faina
2 lingurite de praf de copt
1 lingurita de scortisoara
125 de grame de iaurt
Preparare:
Incalzeste cuptorul la
170 de grade si unge, cu putin ulei, o tava rotunda de 20 de centimetri in diametru. Taie doua mere in bucati mai groase, in forma de semiluna, avand grija sa indepartezi si samburii. Pe celelalte doua, curata-le de coaja, si taie-le cubulete marunte.
Combina untul si zaharul si amesteca-le pana cand obtii o crema usoara si pufoasa. Adauga si ouale, cate unul pe rand, iar apoi, extractul de vanilie.
Urmeaza faina, praful de copt, putina sare si scortisoara macinata. Amesteca bine si incorporeaza toate ingredientele. Adauga si merele cubulete si iaurtul.
Toarna aluatul in tava si uniformizeaza-l. Aranjeaza feliile de mere in forma de circulara, deasupra prajiturii. Amesteca o lingurita de zahar cu o lingurita de scortisoara si pudreaza merele. Coace prajitura cu mere aproximativ 50 de minute sau pana cand se coace bine in centru.
Las-o sa se raceasca si transfer-o pe un platou.
Sursa: Andreearaicu.ro
Ingrediente pentru prajitura cu mere:
4 mere
113 grame de unt nesarat, topit
150 grame de zahar
2 oua
1 lingurita de extract de vanilie
250 grame de faina
2 lingurite de praf de copt
1 lingurita de scortisoara
125 de grame de iaurt
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 170 de grade si unge, cu putin ulei, o tava rotunda de 20 de
centimetri in diametru. Taie doua mere in bucati mai groase, in forma de semiluna, avand grija sa indepartezi si samburii. Pe celelalte doua, curata-le de coaja, si taie-le cubulete marunte.
Combina untul si zaharul si amesteca-le pana cand obtii o crema usoara si pufoasa. Adauga si ouale, cate unul pe rand, iar apoi, extractul de vanilie. Urmeaza faina, praful de copt, putina sare si scortisoara macinata. Amesteca bine si incorporeaza toate ingredientele.
Adauga si merele cubulete si iaurtul.
Toarna aluatul in tava si uniformizeaza-l. Aranjeaza feliile de mere in forma de circulara, deasupra prajiturii. Amesteca o lingurita de zahar cu o lingurita de scortisoara si pudreaza merele. Coace prajitura cu mere aproximativ 50 de minute sau pana cand se coace bine in centru. Las-o sa se raceasca si transfer-o pe un platou.
Sursa:
Andreearaicu.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro