Prajitura cu mere si scortisoara este absolut delicioasa! Se face foarte repede, iar reteta este veche, din caietul bunicii.
Ingrediente:
Pentru aluat:
faina cat cuprinde
cateva cubulete de unt
1 ou
1 varf de cutit de sare
10 g praf de copt
6 linguri de lapte
Pentru umplutura:
1,2 kg de mere
400 gr zahar
putina scortisoara
1 ou batut bine
2-3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
1.
2. Inveleste aluatul cu un prosop curat si lasa-l la loc caldut, timp de jumatate de ora.
3. Imparte aluatul in doua si trece cu sucitorul peste ambele. Trebuie sa aiba aceleasi dimensiuni.
4. Da pe razatoare merele, apoi pune-le la foc mic, cu scortisoara si zahar. Amesteca din cand in cand in oala.
5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
6. Pune o foaie de aluat in tava, acopera cu merele gatite, apoi pune a doua foaie de aluat.
7. Cresteaza foaia de deasupra cu o furculita din loc in loc si unge-o cu oul batut.
8. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Prajitura cu mere e gata cand prinde o culoare rumena.
Serveste cu zahar vanilat.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro