Blondina a pregătit o idee de desert extraordinar de gustoasă și sănătoasă: carrot cake.
Una dintre cele mai cunoscute vedete, de la noi din țară, Cristina Cioran, are succes pe plan profesional, fiind prezentatoare TV și actriță, dar și pe plan personal, fiind o mamă fericită.
Prăjitură cu morcovi, preparatul gătit de Cristina Cioran
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Alin Stratan, găsit mort! Șocanta descoperire a paralizat România- stirilekanald.ro
Ingrediente
- Unt
- Morcovi
- Un cartof dulce
- Un măr
- Un praf de sare
- 2 linguri de zahăr brun
- Făină
- Jumătate de plic de praf de copt
- Scorțișoară
- Lichior, opțional
- Fructe, opțional
Mod de preparare
- “Vreau să vă fac o prăjitură de morcovi pentru că (…) când schimbăm sezonul, schimbăm și bunătățile. (…) O prăjitură foarte simplă cu puțin unt, cu morcovi, o să pun și cartof dulce, un măr, praf de sare, foarte puțin zahăr, cam 2 linguri maxim și dragoste! (…)
- Hai să ne apucăm, ori dăm pe răzătoare morcovul, ori îl băgăm în aparat. (…) Punem și măr, ca să pun cât mai puțin zahăr. O să pun un pic de zahăr (…), voi folosi și niște cartof dulce, pentru că e foarte dulce și bun și merge și în deserturi (…), trebuie să-l blendăm și pe el calumea. (…)
- Pentru această rețetă putem folosi făină de ovăz, am decis să folosesc făină de grâu. (…) Am amestecat bine ingredientele, punem o jumătate de praf de copt, aici sunt 10 g, nu e nevoie să umplem cu praf de copt, putem pune doar bicarbonat dacă vrem, stins cu puțină lămâie. Putem pune și un pic de coajă de lămâie, dacă ținem neapărat, mie nu prea îmi place. (…) Punem niște scorțișoară (…), aici avem un zahăr brun și nu punem foarte mult, punem așa aproape 2 linguri. (…) Mergea niște nucă eventual sau niște migdale sau niște fructe. (…) Nu punem nici multă făină (…) atât! Am găsit niște lichior, l-am turnat și facem această amestecătură, pregătim tava și la cuptor la 180 de grade Celsius, cam 30 de minute, în funcție și de cum se rumenește.
- Putem pune foaie de copt dacă avem un alt soi de tavă sau dacă vrem să folosim yena nu este nevoie sau putem să punem o tavă de aluminiu. Pregătim tava, o ungem cu puțin unt. (…)
- Gata, uite ce frumusețe! Carrot Cake! Ah, ce bine miroase! O să-l dăm la cuptor și încercăm blatul să vedem dacă s-a gătit. (…) Pentru că am niște fructe aici, eu zic să le introducem în combinație. (…) Hai la cuptor!
- Suntem gata! Prăjitura miroase demențial!”, a explicat Cristina Cioran, pe contul de Youtube.