Roxana Blenche a prezentat rețeta unui desert delicios și a menționat toate ingredientele de care are nevoie pentru el.
Roxana Blenche împarte adesea numeroase rețete delicioase pentru toți urmăritorii ei, iar de această dată a explicat cum pregătește un desert delicios, o prăjitură cu nuci, cremă de ciocolată, frișcă, migdale și biscuiți.
Ingrediente blat:
- 7 albușuri de ou
- Sare
- 200 g zahăr
- 4 linguri de făină
- O linguriță de praf de copt
- 2 linguri cu vârf de pesmet
- Migdale sau nuci măcinate
- 300 g miez de nucă
Ingrediente cremă:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 7 gălbenușuri
- 10 linguri zahăr
- 7 linguri lapte
- cremă de alune sau ciocolată
- 500 ml frișcă lichidă
- Biscuiți
- Cafea
/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1754/20439207/1/prajitura-roxana-blenche-7.jpg
Bucătarul a început prin a face blatul pentru prăjitură, amestecă toate ingredientele și se folosește de nuci întregi pentru o forma o crustă. “Haideți să facem prăjitura Deliciu. Este senzațională, iar cei mici și cei mari o adoră, trebuie să încercați și voi. Punem șapte albușuri de ou pe care le batem cu un praf de sare și 200 g de zahăr. Adăugăm și patru linguri de făină pe care le cernem, punem o linguriță de praf de copt, amestecăm totul foarte bine. Punem două linguri cu vârf de pesmet și adăugăm migdale sau nucă măcinată. Între timp, într-o tavă în care am pus hârtie de copt, tapetată cu unt și am pus făină, așez 300 g de miez de nucă peste care adaug compoziția de blat. Uniformizez ușor, preîncălzesc cuptorul la 180 de grade cu ventilație sus și jos. O lăsăm timp de 30 de minute.”, a spus Roxana Blenche.
Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru prăjitură
Cât blatul se află la cuptor, aceasta a pregătit și crema pentru prăjitură, iar când aceasta este gata, începe prin a însiropa biscuiții în cafea, realizând straturi din frișcă și ciocolată. “Între timp ne apucăm de cremă.