Roxana Blenche a prezentat rețeta unui desert delicios și a menționat toate ingredientele de care are nevoie pentru el.
Roxana Blenche împarte adesea numeroase rețete delicioase pentru toți urmăritorii ei, iar de această dată a explicat cum pregătește un desert delicios, o prăjitură cu nuci, cremă de ciocolată, frișcă, migdale și biscuiți.
Ingrediente blat:
- 7 albușuri de ou
- Sare
- 200 g zahăr
- 4 linguri de făină
- O linguriță de praf de copt
- 2 linguri cu vârf de pesmet
- Migdale sau nuci măcinate
- 300 g miez de nucă
Ingrediente cremă:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 7 gălbenușuri
- 10 linguri zahăr
- 7 linguri lapte
- cremă de alune sau ciocolată
- 500 ml frișcă lichidă
- Biscuiți
- Cafea
Bucătarul a început prin a face blatul pentru prăjitură, amestecă toate ingredientele și se folosește de nuci întregi pentru o
Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru prăjitură
Cât blatul se află la cuptor, aceasta a pregătit și crema pentru prăjitură, iar când aceasta este gata, începe prin a însiropa biscuiții în cafea, realizând straturi din frișcă și ciocolată. “Între timp ne apucăm de cremă. Avem nevoie de șapte gălbenușuri, 10 linguri de zahăr, pe care le batem până acesta se spumează, după care adăugăm șapte linguri de lapte și mergem cu crema pe bain marie până aceasta devine omogenă. Scoatem blatul și îl lăsăm la răcit. După ce blatul s-a răcit, adăugăm cremă de ciocolată sau alune într-un strat subțire, iar în mixer vom bate 500 ml de frișcă lichidă. Crema s-a răcit, apoi o punem în frișca lichidă bătută. Avem o cremă delicioasă și aerată. Adăugăm crema deasupra, uniformizăm, după care luăm biscuiți și îi însiropăm în cafea. Așezăm biscuiți deasupra însiropați, după care mai punem un strat de cremă. Uniformizăm în prima din nou, la final păstrăm cacao, iar acesta este rezultatul după ce a stat 4-5 ore la frigider. Trebuie să încercați această rețetă, este foarte bună, texturată și aromată.”, a mai spus bucătarul.